Pericol iminent pentru unele gospodării din Gotești

Pericol iminent pentru unele gospodării din Gotești

Mai multe case din satul Gotești, Cantemir, riscă să fie înghiţite de o groapă adâncă de peste 20 de metri, care se află la doar câţiva paşi de gospodăriile oamenilor. Situația s-a agravat după ploile din vara curentă.

Paradoxul constă în faptul că problema goteştenilor este una mai veche: încă în urma inundațiilor din vara anului 2010, cele câteva râpe s-au adâncit, amenințând să înghită câteva case încă în 2013. Sătenii afirmă că, din 2013 şi până mai anul trecut, casele sătenilor au fost mereu sub pericolul ba de a fi inundate, ba de a se surpa.
În pofida faptului că în anul trecut părea că totul s-a rezolvat (autoritățile beneficiind de un suport material din partea Guvernului, de circa șase milioane de lei, pentru astuparea ravenelor formate din cauza precipitaţiilor – n. n.), ploile puternice din luna iunie, însă, au preschimbat fericirea localnicilor în scârbă. Mai multe case de pe marginea gropii iarăși sunt în mare pericol.
Primarul localităţii, Romeo Bolocan, care este în funcţie după alegerile locale din anul trecut, afirmă că, atunci când a venit la cârma primăriei, proiectul era deja implementat pe jumătate și că, cel mai probabil, lucrările au fost realizate în grabă şi de proastă calitate. El mai spune că i-a invitat la fața locului pe reprezentanţii companiei care a implementat proiectul și că, până la urmă, aceştia au promis să soluționeze problema, deși doar experții urmează să stabilească dacă e cauza ploii sau a calității necorespunzătoare a lucrărilor.

Nicu PRUTEANU

You May Have Missed