Ştefan Vodă

Au vrut să „fenteze” statul: un dig la Nistru, distrus intenționat

1 Mins read

Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție la Nistru pentru a-și inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ștefan Vodă și pentru a-și recupera apoi prejudiciile de la stat, informează provincial.md.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au contractat un proprietar de buldozer-excavator, care s-a deplasat, pe 7 iulie curent, între satele Crocmaz și Tudora, unde a deteriorat o parte a digului de protecție la Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă și inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă.
Ulterior, afirmă procurorul, bănuiții ar fi mizat pe faptul că astfel statul le va compensa pierderile pricinuite de inundație, ca urmare a faptului că digul s-ar fi „năruit”.
Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului împotriva inundațiilor, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.
Pentru faptele săvârșite, unul dintre suspecți a fost plasat în arest pe un termen de 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție.
Legislația Republicii Moldova prevede, pentru astfel de acțiuni, până la șase ani de închisoare.

Ion CIUMEICĂ

Related posts
SocialŞtefan Vodă

Poliția de Frontieră la acțiunea socială „Un arbore pentru dăinuirea noastră”

1 Mins read
Acțiunea socială „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a mobilizat, la 24 octombrie curent, întreaga echipă a Poliției de Frontieră din Republica Moldova….
CulturalŞtefan Vodă

Doi interpreţi din zona de sud au devenit premianți ai Concursului naţional al fluierarilor

1 Mins read
Pe parcursul lunii iulie, s-a desfășurat Festivalul-concurs naţional al interpreţilor fluierari „Nistrule cu apă lină”, ediţia a X-a, organizat de către Centrul…
Ştefan Vodă

Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă va avea un parc fotovoltaic

1 Mins read
Un parc fotovoltaic cu o capacitate de 300 kW pentru producerea energiei electrice va fi construit în satul Feşteliţa din raionul Ştefan…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!