Au vrut să „fenteze” statul: un dig la Nistru, distrus intenționat

Au vrut să „fenteze” statul: un dig la Nistru, distrus intenționat

Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție la Nistru pentru a-și inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ștefan Vodă și pentru a-și recupera apoi prejudiciile de la stat, informează provincial.md.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au contractat un proprietar de buldozer-excavator, care s-a deplasat, pe 7 iulie curent, între satele Crocmaz și Tudora, unde a deteriorat o parte a digului de protecție la Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă și inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă.
Ulterior, afirmă procurorul, bănuiții ar fi mizat pe faptul că astfel statul le va compensa pierderile pricinuite de inundație, ca urmare a faptului că digul s-ar fi „năruit”.
Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului împotriva inundațiilor, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.
Pentru faptele săvârșite, unul dintre suspecți a fost plasat în arest pe un termen de 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție.
Legislația Republicii Moldova prevede, pentru astfel de acțiuni, până la șase ani de închisoare.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed