COVID-19 în raionul Ștefan Vodă: situația se agravează în unele localități

COVID-19 în raionul Ștefan Vodă: situația se agravează în unele localități

Situația generată de COVID-19 în raionul Ștefan Vodă a fost examinată în cadrul ședinței online de lucru a conducerii raionului cu funcționarii publici, informează provincial.md.

Potrivit Consiliului raional, „încă doi lucrători medicali s-au infectat cu COVID-19. Situația se agravează în satele Ermoclia, Cioburciu, Talmaza și centrul raional. Toți lucrătorii medicali din Palanca sunt în autoizolare, după ce la o asistentă medicală testul la COVID a ieșit pozitiv. În Secția COVID a spitalului raional se tratează 11 pacienți, încă trei se află la triere. Spitalul dispune de echipament pentru o lună și jumătate de activitate și medicamente necesare”.
„Centrul de sănătate Ștefan Vodă activează în mod normal, sunt în toi examinările profilactice ale lucrătorilor din educația timpurie. În instituțiile de învățământ se desfășoară lucrările de reparație, acestea fiind monitorizate de către specialiștii Direcției generale de economie. S-a încheiat prima etapă de admitere în liceele raionale. Dacă în liceul din Ștefan Vodă s-au înscris deja 78 de absolvenți ai gimnaziilor, atunci în liceul din Olănești – numai 16 elevi”, a mai comunicat sursa citată.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed