CulturalŞtefan Vodă

Ziua Portului Popular la Ștefan Vodă

1 Mins read

Deoarece trăim o perioadă de timp marcată de pandemia COVID-19, evenimentele culturale sunt sărbătorite diferit de anii precedenți.

La fel s-a întâmplat cu sărbătoarea națională Ziua Portului Popular. Majoritatea acțiunilor preconizate s-au desfășurat în mediul online.
În orașul Ștefan Vodă, bunăoară, Direcția cultură, tineret, sport și turism, în parteneriat cu casa de cultură din localitate, a organizat, în aer liber, expoziția cu genericul „Îmbracă costumul popular”.
Trecătorii se opreau pentru a arunca măcar o privire la hainele naționale la fel de frumoase ca și florile printre care ele erau expuse.
Când costumul național va fi apreciat la justa lui valoare, regăsindu-se în garderoba de sărbătoare a fiecărui cetățean?
Este o întrebare retorică. Oricum, e îmbucurător faptul că tot mai mulți locuitori ai orașului Ștefan Vodă și oaspeții acestuia vin la hramul localității, îmbrăcați în cămăși populare tradiționale, atât femeile, cât și bărbații. Se bucură sufletul văzând lumea atât de frumoasă în haine naționale…

Ion CIUMEICĂ

Related posts
CantemirCultural

Etapa raională a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, Cantemir

3 Mins read
Recent, Direcția generală învățământ Cantemir, în comun cu Biblioteca publică raională, a desfășurat, on-line, etapa raională a ediției a XXX-a a Concursului…
SocialŞtefan Vodă

Poliția de Frontieră la acțiunea socială „Un arbore pentru dăinuirea noastră”

1 Mins read
Acțiunea socială „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a mobilizat, la 24 octombrie curent, întreaga echipă a Poliției de Frontieră din Republica Moldova….
CulturalLeova

„Melancolia dorului etern” (o antologie de Veta Ghimpu–Munteanu)

6 Mins read
Recent, la Biblioteca Publică Raională „Valeriu Matei” din Leova, a avut loc lansarea antologiei „Melancolia dorului etern” – o carte care va…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!