CăuşeniEducație

Liceul Teoretic „Meșterul Manole” de la Sălcuța, raionul Căușeni, a fost renovat

1 Mins read

Peste 550 de copii din satul Sălcuța, raionul Căușeni, și din localitățile din apropiere beneficiază de condiții de învățare în conformitate cu standardele educaționale.

Potrivit unui comunicat de presă, aceasta a devenit posibil după ce Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța a fost renovat din fondurile alocate de MECC. Acest lucru a fost posibil grație Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat din împrumutul acordat de Banca Mondială.
De asemenea, ministerul a alocat mijloace financiare pentru procurarea tehnicii IT, a mobilierului, echipamentelor și utilajelor necesare laboratoarelor de fizică, chimie, biologie.
„Reabilitarea infrastructurii şcolilor de circumscripție și dotarea lor conform standardelor de asigurare a calității este una dintre prioritățile MECC”, a declarat ministrul Igor Șarov.
„Am reușit să valorificăm mijloacele financiare alocate de MECC din cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, astfel încât criza generată de pandemia COVID-19 ne-a surprins în forțe depline de a face față provocărilor. În liceul nostru sunt predate la distanță toate disciplinele, chiar și educația fizică. În fiecare zi, profesorul coordonează cu elevii exercițiile pe care trebuie să le facă pentru a menține un mod de viață sănătos în condiții de izolare”, a afirmat Liuba Pleșca, directoarea Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța.
Procesul de renovare a școlilor de circumscripție, selectate în cadrul PRIM, continuă. În total, vor fi renovate 23 de instituții de învățământ general din țara noastră. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari, oferite în calitate de împrumut preferențial de către Banca Mondială.

Ion CIUMEICĂ

Related posts
CimişliaEducație

A fost inaugurat un nou bloc al Liceului „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia

1 Mins read
Pe 27 octombrie, a avut loc inaugurarea blocului pentru clasele primare ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia. La eveniment au participat…
CahulEducație

La Cahul va fi creat Centrul EU4Innovation – un centru regional de excelență în IT

3 Mins read
La Cahul urmează a fi creat un centru regional de excelență în IT – „Startup City Cahul”. În acest sens, Ministerul Economiei…
Educație

276 de elevi se tratează de COVID-19. Află AICI care e situația în școli la acest capitol

2 Mins read
Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; consolidarea măsurilor de protecție a vieții și securității copiilor/elevilor în perioada vacanței de toamnă și desfășurarea…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!