Liceul Teoretic „Meșterul Manole” de la Sălcuța, raionul Căușeni, a fost renovat

Liceul Teoretic „Meșterul Manole” de la Sălcuța, raionul Căușeni, a fost renovat

Peste 550 de copii din satul Sălcuța, raionul Căușeni, și din localitățile din apropiere beneficiază de condiții de învățare în conformitate cu standardele educaționale.

Potrivit unui comunicat de presă, aceasta a devenit posibil după ce Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța a fost renovat din fondurile alocate de MECC. Acest lucru a fost posibil grație Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat din împrumutul acordat de Banca Mondială.
De asemenea, ministerul a alocat mijloace financiare pentru procurarea tehnicii IT, a mobilierului, echipamentelor și utilajelor necesare laboratoarelor de fizică, chimie, biologie.
„Reabilitarea infrastructurii şcolilor de circumscripție și dotarea lor conform standardelor de asigurare a calității este una dintre prioritățile MECC”, a declarat ministrul Igor Șarov.
„Am reușit să valorificăm mijloacele financiare alocate de MECC din cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, astfel încât criza generată de pandemia COVID-19 ne-a surprins în forțe depline de a face față provocărilor. În liceul nostru sunt predate la distanță toate disciplinele, chiar și educația fizică. În fiecare zi, profesorul coordonează cu elevii exercițiile pe care trebuie să le facă pentru a menține un mod de viață sănătos în condiții de izolare”, a afirmat Liuba Pleșca, directoarea Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța.
Procesul de renovare a școlilor de circumscripție, selectate în cadrul PRIM, continuă. În total, vor fi renovate 23 de instituții de învățământ general din țara noastră. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari, oferite în calitate de împrumut preferențial de către Banca Mondială.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed