Activități ale conducerii raionului Cimișlia

Activități ale conducerii raionului Cimișlia

Ședință de lucru cu participarea reprezentanților instituțiilor medicale
Marți, 13 aprilie 2020, în incinta Consiliului Raional Cimișlia a avut loc o întâlnire de lucru cu participarea conducătorilor centrelor de sănătate și șefii cabinetelor medicale private, în cadrul căreia s-a discutat despre situația epidemiologică privind COVID-19.
În cadrul ședinței fiecare medic a prezentat informații privind monitorizarea situației din domeniul respectiv la fiecare sector de activitate, după care a urmat runda de întrebări-răspunsuri.
Totodată, a fost adus la cunoștință faptul că instituțiile de ocrotire a sănătății sunt dotate cu echipamente medicale și medicamente pentru îndeplinirea obligațiunilor de serviciu. Cei prezenți au fost instruiți cu privire la tratarea cazurilor de infecție cu virusul de tip nou.
Medicilor li s-a cerut să dea dovadă și în continuare de mobilizare maximă, să întreprindă acțiunile necesare și să informeze în permanență și corect societatea.
La final, s-au adus mulțumiri comunității medicale și tuturor persoanelor care contribuie la ținerea sub control a stării epidemiologice de COVID-19 în raionul Cimișlia, dorindu-le acestora multă răbdare, putere și perseverență întru depășirea acestei situații dificile de pandemie.

Cele 50 de viziere au fost oferite de antreprenorul Dumitru Losețchi din orașul Cimișlia

Donații destinate combaterii noului virus
Administrația raionului Cimișlia vine cu un mesaj de mulțumire adresat tuturor acelor care au contribuit prin donații pentru a stopa pandemia de COVID-19. În aceste vremuri dificile, mai mulți agenți economici au sărit în ajutor. De exemplu, compania “Tandem” a donat 500 de măști de protecție, clinicii stomatologică “Eva-Dent” a oferit mănuși și măști de protecție, iar antreprenorul Dumitru Losețchi a donat 50 de viziere.
Donațiile au ajuns la centrele de sănătate din raion și la cabinete medicale individuale.
“Vă suntem profund recunoscători pentru generozitatea de care dați dovadă în aceste momente dificile, se specifică într-o postare pe pagina Web a Consiliului Raional Cimișlia. Trăim cu toții vremuri cu adevărat unice, cu multe necunoscute și multe temeri, însă putem fi unii alături de ceilalți prin astfel de gesturi mici, dar însemnabile, care ne fac să credem mai mult în puterea noastră de a depăși aceste momente dificile.
Vă mulțumim DVS., care înțelegeți ca acum este nevoie de umanitate și de solidaritate, orice donație sau ajutor fiind mereu binevenit!”.

Lansarea campaniei de colectare a fondurilor
În contextul evoluției situației epidemiologice survenite ca urmare a apariției în Republica Moldova a infecției COVID-19, Consiliul Raional Cimișlia anunță lansarea campaniei de colectare a fondurilor pentru prevenirea și combaterea virusului COVID-19 în raionul Cimișlia.
În acest sens, ne adresăm către toți locuitorii și agenții economici din raionul Cimișlia să dea dovadă de solidaritate, responsabilitate și unitate pentru depășirea perioadei dificile.
Anunțăm, că din data de 14 aprilie 2020, Consiliul Raional Cimișlia a deschis două conturi bancare (vezi datele de mai jos), destinate atât persoanelor fizice, juridice cât și celor de peste hotarele Republicii Moldova, pentru diaspora, prin intermediul căreia se pot face donații benevole pentru menținerea siguranței populației din teritoriu.
Mijloacele financiare colectate sunt destinate exclusiv pentru prevenirea răspândirii infecției pandemice COVID-19 și, eventual, pentru tratarea bolnavilor diagnosticați cu COVID-19, în teritoriul administrativ al raionului Cimișlia.
Mulţumim anticipat pentru aportul și responsabilitatea Dumneavoastră!
Rechizitele pentru efectuarea donațiilor interne:
Beneficiar: MF-TR-Sud- Consiliului Raional Cimișlia, bdul Ștefan cel Mare,12
Codul IBAN: MD45TRPDAZ144114L14349AA
C/F 1007601008915
C/D 226637
BC: Ministerul Finanațelor Trezorăriea de Stat
C/B: TREZMD2X
Rechizitele pentru efectuarea donațiilor externe (pentru diaspora):
contul în EURO
Beneficiar: MF-TR-Sud- Consiliului Raional Cimișlia, bd.-ul Ștefan cel Mare,12
Codul IBAN MD90AGPKAX144124L14349AB
C/D 22663024744
BC: „BC ‘MOLDOVA-AGROINDBANK’ S.A. suc.Comrat”
C/B: AGRNMD2X761
În scopul asigurării transparenței utilizării mijloacelor colectate vă recomandăm să urmăriți pagina oficială: www.raioncimislia.md.
Suma mijloacelor colectate va fi actualizată periodic.
Octavian POPESCU

You May Have Missed