Pescuit ilegal în apele de frontieră din raionul Cahul

Pescuit ilegal în apele de frontieră din raionul Cahul

Peste un kilometru de plasă și circa 15 kg de pește, prins ilegal în apele de frontieră, au fost ridicate de către polițiști de la doi tineri din satul Slobozia Mare, raionul Cahul.

Incidentul, informează portalul ziuadeazi.md, a fost semnalat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.
În data de 19 martie a.c., aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, patrula Poliției de Frontieră Brânza a observat pe apele lacului Beleu o barcă și două persoane, care la anumite intervale de timp extrăgeau plase de pescuit. O perioadă, acțiunile persoanelor au fost monitorizate, iar odată ajunși pe malul lacului, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.
Doi locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârsta de 31 și, respectiv, 25 de ani, au fost legitimați la fața locului. Până la reținerea acestora, ei au reușit să prindă, cu ajutorul a 12 plase, câte 100 de metri fiecare, circa 15 kg de pește, de diferite specii.
Ca urmare a cercetărilor adiționale, de fapt, tinerii nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia fiind documentați contravențional pentru activități similare – braconaj piscicol și încălcare a regimului de frontieră.
Ba mai mult. Persoanele cunoșteau despre restricția la pescuit pe lacul Beleu, aflat în rezervația naturală „Prutul de Jos”. De asemenea, în cadrul audierilor, făptașii au declarat că urmau să comercializeze peștele în localitate.
Conform procedurilor, au fost informați reprezentanții Inspectoratului de Protecție a Mediului, care au stabilit prejudiciul adus statului, sancțiunile pentru braconaj piscicol și au ridicat plasele de pescuit. Totodată, tinerii s-au ales și amenzi de câte 500 de lei pentru încălcarea regimului frontierei de stat, conform art. 332 alin.1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ

 

You May Have Missed