Evoluție alarmantă a situației epidemiologice

Evoluție alarmantă a situației epidemiologice

În contextual decretării de către Legislativul țării a stării de urgență, al înregistrării primului caz de deces în republică a unei persoane infectată cu virusul COVID-19, autoritățile publice locale de nivelul I și II din raionul Cantemir monitorizează cu strictețe și în permanență situația epidemiologică.

După cum au relatat, în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei pentru Situații Excepționale, membrii celulei raionale de monitorizare a evoluției infecției, până în prezent au fost înregistrate 293 de fișe ale persoanelor care au sosit în țară din regiuni afectate de COVID-19. Cu regret, s-a menționat că pe data de 17 martie curent la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, testele efectuate au confirmat infectarea cu virusul COVID-19 a unui locuitor al satului Tartaul, raionul Cantemir. Acesta a revenit acasă din Italia la 10 martie curent și în perioada de până la 16 martie 2020 s-a aflat la domiciliu în regim de autoizolare. În toată această perioadă de autoizolare, din informația deținută, s-a aflat singur la domiciliu.
La data de 18 martie curent, în urma măsurilor întreprinse de angajații Inspectoratului de Poliție Cantemir, de comun acord cu primarul localității, Vasile Lupașcu, și cu asistentul medical, s-a stabilit că la data de 17 martie curent noaptea a revenit în țară, tot din Italia, fiul cetățeanului în cauză, cu automobilul, în care s-au mai aflat mama acestuia și alte două persoane. De aceea, persoanele date au fost preîntâmpinate în scris referitor la regulile de protejare, precum și în ceea ce privește autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.
Ion DORU

You May Have Missed