Social

Sisteme de gaze medicale pentru cinci spitale, inclusiv trei din sudul țării

1 Mins read

A fost semnat Memorandumul de înţelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova şi Fundaţia Urgenta Workgroup din Olanda. Scopul Memorandumului, menționează provincial.md, este de a continua cooperarea realizată pe parcursul a 15 ani pentru îmbunătățirea calității serviciilor sistemului medical din țara noastră.

Potrivit prevederilor acestuia, în perioada anilor 2020-2025, cu suportul Fundației Urgenta Workgroup, se planifică instalarea sistemelor de gaze medicale în următoarele instituții medico-sanitare publice: Spitalul raional Comrat, Spitalul raional Cahul, Spitalul raional Orhei, Spitalul raional Căușeni și Spitalul Clinic Bălți.
Urgența va furniza gratuit, la necesitate, echipamente medicale de bună calitate, conform standardelor europene. De asemenea, aceasta va acorda asistență consultativă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, precum și conducerii instituțiilor medicale, cu privire la îmbunătățirea condițiilor tehnice din spitale.
La finalul întrevederii, ministrul Viorica Dumbrăveanu a mulțumit oficialilor din Olanda, pentru sprijinul acordat pe parcursul a 15 ani și pentru intenția de a continua cooperarea.
„Apreciem suportul continuu pentru îmbunătățirea serviciilor din sistemul de sănătate care sunt adresate populației și sper că semnarea Memorandumului va consolida și mai mult relațiile noastre de cooperare. Vă asigur de facilitarea proceselor prin eforturi comune și îmbunătăţirea mecanismelor de coordonare”, a specificat Viorica Dumbrăveanu.
Fundația Urgenta Workgroup din Olanda îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova cu începere din anul 2005, alocând peste 1,5 milioane de euro pentru instalarea sistemelor de gaze medicale (oxigen, aer comprimat și vacuum centralizat) și donarea diverselor echipamente medicale instituțiilor medico-sanitare publice din țară.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!