Ştefan Vodă

La Ștefan Vodă se va studia limba lui Shakespeare la un club finanțat de Marea Britanie

1 Mins read

Zilele trecute, în incinta Liceului Teoretic „Ștefan Vodă” din orașul cu aceeași denumire, a fost deschis clubul de limba engleză „Learning Hub Improved Skills for Stronger Societies”

Deschiderea acestui club, informează pagina electronică a Consiliului raional, a fost posibilă datorită susținerii financiare din partea Ambasadei Marii Britanii și Consiliului Britanic în colaborare cu asociația META din Republica Moldova.
Proiectul în cauză este implementat în cinci țări europene și doar patru instituții de învățământ din Republica Moldova au fost selectate conform unor criterii bine definite, pentru a găzdui asemenea cluburi.
Aplicând la acest proiect, Elena Rusu, Xenia Iordache și Alina Zavalișca, profesoare de la instituția preuniversitară din orașul Ștefan Vodă, au beneficiat de un training desfășurat la Chișinău sub egida Consiliului Britanic, unde au fost instruite ca facilitatori care vor administra clubul și vor asigura continuitate și, desigur, acces pentru elevi, pentru alți cetățeni din comunitate, pentru toți doritorii de a comunica în limba engleză.
Instituția a beneficiat de o donație de cărți artistice, materiale didactice, jocuri de masă, softuri educaționale din partea Consiliului Britanic, în valoare de cinci mii de lire sterline.
Aceste resurse sunt la dispoziția elevilor și profesorilor din întregul raion, întrucât scopul primordial al proiectului este de a uni societatea și de a oferi tuturor acces la o educație de calitate.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!