Cimişlia

Peter Michalko, în vizită la Cimișlia

1 Mins read

Excelența Sa Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, a întreprins, în a doua jumătate a zilei de marți, 28 ianuarie curent, o vizită de lucru în orașul Cimișlia.

La primăria din localitate, subiectele discuției dintre diplomatul de la Chișinău și conducătorii administrației publice locale s-au axat pe obiectivele de dezvoltare a orașului Cimișlia, precum și pe identificarea domeniilor de colaborare în viitor.
Un capitol aparte al dialogului l-a constituit dezvoltarea în continuare a legăturilor cu cetățenii noștri aflați în diasporă, în acest scop urmând a fi utilizate diferite metode și posibilități.
Conducătorul Delegației UE în țara noastră a confirmat propunerea făcută de dumnealui vara trecută ca în acest an Ziua Europei să fie organizată la Cimișlia și părțile au discutat detalii privind desfășurarea evenimentului în cauză, care va aduce doar beneficii localității.
Primarul orașului, Sergiu Andronachi, a exprimat mulțumiri Uniunii Europene pentru tot sprijinul acordat cimișlienilor și nu numai, a vorbit și despre obiectivele pe care și le-a propus pe toată perioada mandatului de edil șef.
După aceasta, a avut loc întrevederea Excelenţei Sale Peter Michalko, Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, cu preşedintele raionului Cimişlia, Mihail Olărescu.
Discuţiile au vizat mai multe subiecte de actualitate, printre care: crearea la Cimișlia a unei platforme pentru colectarea deșeurilor, valorificarea în scopuri turistice a Valului lui Traian, dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii etc.
Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire și la alte obiective de dezvoltare a acestei unități teritorial-administrative, au identificat noi domenii de cooperare.
La finalul dialogului, preşedintele raionului Cimişlia, Mihail Olărescu, l-a asigurat pe înaltul oaspete de la Chișinău că rămâne ataşat valorilor europene, iar prioritatea lui de bază va fi creșterea bunăstării populației, pentru că “Ne dorim să le putem oferi oamenilor proiecte care să le facă viaţa mai bună”.
În seara aceleași zile de 28 ianuarie 2019, Excelența Sa Peter Michalko a vizitat redacția “Gazetei de Sud” (vezi imaginea). Un interviu cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova va fi publicat în săptămânalul nostru vinerea viitoare.

Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!