Administrația publică

Instruirea autorităţilor publice locale de nivelurile unu și doi

1 Mins read

Vineri, 24 ianuarie curent, Cancelaria de Stat a continuat sesiunile de informare pentru aleșii locali și funcționarii publici din autoritățile administrației publice locale de nivelurile unu și doi, despre care v-am comunicat în numărul precedent al săptămânalului nostru (a se vedea pagina 4 a „Gazetei de Sud” din 24 ianuarie curent).

De astă dată, instruirile au avut loc la Cimișlia, de ele beneficiind reprezentanți ai structurilor de stat nu numai din acest raion, ci și din cel vecin, Basarabeasca.
Seminarul a avut drept scop consolidarea capacităților profesionale ale angajaților consiliilor raionale, primăriilor, oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.
Subiectele abordate au vizat atribuțiile autorităților administrației publice locale de ambele niveluri, prevederile cadrului normativ din domeniul respectiv cu referire la transparentizarea activității acestor structuri statale, inițierea procedurilor administrative, precum și alte aspecte privind managementul eficient al funcției publice în cadrul entităților.
La organizarea cursurilor în cauză, Cancelaria de Stat are, în calitate de parteneri, consiliile raionale și le desfășoară cu suportul proiectelor „Sprijin în procesul de reformare a administrației publice” și „Motivare”, care sunt finanțate de către Uniunea Europeană.
Spiridon MUTU

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!