CulturalUTA Gagauzia

Cele mai bune creații literare din Găgăuzia, desemnate în urma unui concurs

1 Mins read

Cele mai bune apariţii literare din anul trecut în unitatea teritorial-autonomă „Gagauz-Yeri” au fost desemnate în cadrul concursului „Cea mai folositoare carte”. La concurs, relatează moldpres. md, au participat publicişti, prozatori şi poeţi din această zonă.

„Este un concurs foarte bun, deoarece astfel avem posibilitate să-i stimulăm pe prozatorii şi poeţii noştri. Este important ca în fiecare an să crească numărul autorilor care scriu în limba găgăuză, deoarece este neapărat necesar să completăm fondurile de carte din bibliotecile localităţilor din regiune”, a relevat Marina Semionova, şefa Direcţiei cultură din Găgăuzia.
Totodată, reprezentanta Executivului autonomiei şi-a exprimat încrederea că în 2020 vor fi mai mulţi participanţi la acest concurs şi i-a îndemnat pe cei care scriu în limba găgăuză să-şi prezinte lucrările la comisia specială de la direcţia pe care o conduce sau la Centrul regional cultural-ştiinţific.
Organizatorii concursului au desemnat învingătorii pe categorii, cum ar fi: proză, poezie, documentaristică, publicistică, literatură pentru copii.
„Spiritul, credinţa şi limba sunt noţiuni foarte scumpe pentru noi, ne dorim ca literatura găgăuză să se dezvolte”, a afirmat Stepan Bulgar, premiat la nominalizarea „Uşaklara lääzımnı kiyat” („Cărţi pentru copii”).
Concursul „Cea mai folositoare carte” a fost organizat la Comrat pentru a doua oară.
Ion CIUMEICĂ

Related posts
CantemirCultural

Etapa raională a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, Cantemir

3 Mins read
Recent, Direcția generală învățământ Cantemir, în comun cu Biblioteca publică raională, a desfășurat, on-line, etapa raională a ediției a XXX-a a Concursului…
SocialUTA Gagauzia

Ajutoare în lupta cu pandemia

1 Mins read
În Centrul de Sănătate din satul Congazcic, unitatea teritorial-autonomă găgăuză (UTAG), activează un medic de familie și trei asistente medicale, care au…
CulturalLeova

„Melancolia dorului etern” (o antologie de Veta Ghimpu–Munteanu)

6 Mins read
Recent, la Biblioteca Publică Raională „Valeriu Matei” din Leova, a avut loc lansarea antologiei „Melancolia dorului etern” – o carte care va…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!