Administrația publicăCimişliaSocial

Banca Mondială alocă finanțe pentru reforma învățământului

1 Mins read

Miercuri, 29 ianuarie 2020, orașul Cimișlia a fost vizitat de către un grup de reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Potrivit unei informații a Primăriei locale, ședința de lucru s-a desfășurat în teritoriu — la Instituția Publică “ Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate, unde se efectuează lucrări civile de reparație capitală a blocului claselor primare în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).
Delegația a fost însoțită de primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, de președintele raionului, Mihai Olarescu, de directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Tatiana Comerzan, și de șeful Direcției Generale de Învățământ Cimișlia, Mihail Popescu.
În cadrul inspectării șantierului de construcții au fost discutate mai multe aspecte precum graficul de îndeplinire a lucrărilor, calitatea și volumul lucrărilor executate până la moment, respectarea regulilor tehnicii de securitate și organizarea lucrărilor pe șantier.
Proiectul urmează să fie finalizat până la data de 20 iunie 2020, pentru ca mai apoi de această investiție să beneficieze circa 300 de copii.
Costul estimativ al sub-proiectului este de 12 120 294,27 lei, echivalentul a 708 793 dolari SUA.
FISM contribuie la implementarea sub-proiectului prin acordarea unui grant în valoare de 11 500 000 lei, ceea ce constituie 672 519 dolari americani.
Beneficiarii sub-proiectului vor acoperi diferența între costul lui și suma grantului alocată de FISM, contribuind la implementarea acestuia, din bugetul comunității, cu 620 294,27 lei.
Acest proiect este finanțat în baza Legii nr. 129 din 07 iulie 2017 privind ratificarea Amendamentului nr. 2 la Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!