Cahul

Locuri de muncă, drumuri reparate, spaţii de odihnă pentru locuitorii din Cahul

2 Mins read

Mai multe locuri de muncă, drumuri reparate şi spaţii pentru odihnă şi distracţie. De toate acestea vor beneficia locuitorii din municipiile Cahul şi Ungheni, datorită unui nou program european pentru susţinerea dezvoltării socio-culturale a celor două zone.

Valoarea investiţiilor se va ridica la aproape 23 de milioane de euro, bani care vor fi împărţiţi de cele două municipalităţi. Excelența Sa Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, pe care îl vedeți în fotografie, spune că îşi doreşte transformarea acestor localități în poli de creştere inteligentă, transmite tvrmoldova.md
În cadrul lansării proiectului european la Cahul a avut loc şi un concurs de desene, la care au participat elevii de la Şcoala de Arte, intitulat „Cum văd oraşul meu peste 5 ani”. Pe hârtie, copiii au arătat că au vise îndrăzneţe şi cred că, într-o zi, localitatea lor va arăta ca cele din Europa, cele pe care le-au vizitat în vacanţe sau le-au văzut la televizor.
Cele mai inspirate desene au fost premiate, iar autorii au fost felicitaţi de ambasadorul UE în Republica Moldova.
Primarul oraşului Cahul recunoaşte că întreaga comunitate are nevoi mari, dar speră că o parte din dorinţele locuitorilor se vor realiza, odată cu investiţiile importante făcute de Uniunea Europeană în zonă, prin intermediul proiectului „EU4 Moldova, Regiuni Cheie”.
Nicolae Dandiș, primar, municipiul Cahul: „Avem foarte mulţi kilometri de drum care trebuie reparat, cu siguranţa este una din priorităţi, vom începe aşa cum s-a menţionat concursul de idei pentru centrul oraşului, inclusiv în zona centrală, spaţiile de agrement”.
Deciziile privind cheltuirea banilor vor fi luate pe parcursul celor cinci ani de proiect, împreună cu cetăţenii. Trasparenţa şi corectitudinea utilizarii n fondurilo r vor fi supravegheate de Laboratorul de inovaţii din Moldova-PNUD.
Dima Al-Khaitib, reprezentant PNUD în Republica Moldova: „Noi vom face uz absolut de fiecare punct de expus şi fiecare prioritate identificată pentru a îmbunătăţi vieţile locuitorilor din Cahul. O facem de o manieră concentrată pentru şi în cooperare cu locuitorii oraşului”.
La lansarea programului, ambasadorul UE în Republica Moldova a menţionat că doreşte ca parteneriatele create cu ajutorul banilor europeni să transforme oraşul şi să contribuie la creşterea atractivităţii investiţionale. Iar beneficiile să se răsfrângă atât asupra antreprenorilor cât şi pentru fiecare locuitor al Cahulului. Acest proiect se va desfăşura concomitent cu altele, finanţate tot de Uniunea Europeană.
Excelenţa Sa Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova: „UE, împreună cu Germania, pot să anunţe acest proiect care va aduce apă potabilă, va aduce infrastructura de canalizare pentru mulţi oameni din Cahul şi aceste localităţi”.

Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!