Administrația publicăŞtefan Vodă

Ședința Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă

1 Mins read

La sfârșitul săptămânii precedente, a avut loc ședința Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă.

Potrivit site-ului oficial al acestui Consiliu raional, Vladislav Cociu, președintele Asociației primarilor din respectiva unitate teritorial-administrativă, a salutat prezența la aceasta întrunire a conducerii raionului în deplină componență și a lui Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).
În continuare, Viorel Furdui a prezentat o informație privind situația actuală și prioritățile CALM-ului la nivel național și internațional. El a accentuat că misiunea structurii pe care o reprezintă este de a promova o administrație publică locală democratică, transparentă și eficientă, capabilă să contribuie efectiv la dezvoltarea comunităților locale și la asigurarea populației cu servicii publice de calitate.
Și-au împărtășit gândurile și experiența de lucru primarii care au în spate mai multe mandate – Nicolae Tudorean, Valeriu Tabunșcic, Veaceslav Sîvac, Larisa Voloh și Ersilia Qatrawi, care au vorbit despre necesitatea de a constitui un parteneriat consolidat și eficient în vederea soluționării problemelor comune ale localităților raionului.
Și-au expus opiniile și primarii nou aleși: Nadejda Morari, Valeriu Dragan, Ludmila Zagoreț.
Vorbitorii au apreciat pozitiv activitatea lui Vladislav Cociu în funcția de președinte al Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă, propunând candidatura dumnealui pentru un nou mandat.
Astfel, în calitate de președinte al Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă a fost reales Vladislav Cociu, primar al orașului Ștefan Vodă. El va avea doi vicepreședinți – Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, și Larisa Voloh, primar de Palanca.
Apropo, Larisa Voloh va reprezenta primarii raionului Ștefan Vodă în Consiliul Asociației de Dezvoltare Regională Sud.
În comisia de cenzori au fost aleși Valeriu Tabunșcic, Nadejda Morari și Ludmila Zagoreț.
La finele ședinței, Vasile Maxim, președintele raionului Ștefan Vodă, a felicitat conducerea nou aleasă a Asociației primarilor, exprimându-și convingerea că numai cu eforturi comune, printr-o conlucrare strânsă a autorităților publice locale de nivelurile unu și doi vor fi realizate sarcinile asumate în fața alegătorilor.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!