Cimişlia

Ambasadorul SUA, în vizită la Cimișlia

2 Mins read

În una din zilele perioadei sărbătorilor de iarnă, informează pagina electronică oficială a Primăriei orașului Cimișlia, această urbe a fost onorată de prezența Excelenței Sale Dereck J. Hogan, ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În debutul vizitei sale la Cimișlia, diplomatul american a fost întâmpinat ca unul dintre cei mai scumpi oaspeți, conform tradițiilor strămoșești, cu pâine și sare.
În continuare, primarul localității, Sergiu Andronachi, și demnitarul de la Chișinău au avut o întrevedere de lucru, care s-a axat pe prioritățile de dezvoltare a orașului Cimișlia, precum și pe identificarea domeniilor de colaborare pentru viitor.
Edilul-șef al orașului Cimișlia a ținut să aducă sincere și cordiale mulțumiri poporului american pentru tot sprijinul pe care l-a acordat și îl acordă localnicilor privind implementarea aici a mai multor proiecte, cum ar fi: renovarea capitală a Unității de Pompieri și Salvatori Cimișlia cu transferarea acesteia într-o încăpere modernă; programul Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare (USAID) de susținere a autorităților locale din Moldova, prin care s-a reușit procurarea unui excavator pentru Întreprinderea Municipală „Servicii Publice Cimișlia”; crearea site-ului primăriei; dezvoltarea profesională a specialiștilor; organizarea Taberei de vară „Oina și Baseball – origini comune”; numeroasele activități desfășurate de către voluntarii de la Corpul Păcii al SUA etc.
De asemenea, în cadrul întrevederii dintre Sergiu Andronachi și Dereck J. Hogan s-a menționat că la momentul actual primăria orașului Cimișlia este partener în cadrul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, care are drept scop susținerea autorităților publice locale în efortule lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Conform sursei citate, întâlnirea cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J.Hogan, a fost una productivă, iar administrația Primăriei Cimișlia și-a manifestat dorința de a fi deschisă și pe viitor pentru o colaborare de succes.
Întrevederea de la Consiliul raional
În a doua jumătate a aceleiași zile, în sediul Consiliului Raional Cimişlia a avut loc întrevederea ambasadorului american Dereck J. Hogan cu Mihail Olărescu, preşedintele raionului Cimișlia, cu Ghenadie Grosu și cu Polina Jucovscaia, vicepreședinți ai raionului respectiv, dar și cu câțiva consilieri raionali.
Pe parcursul întâlnirii, comunică site-ul raionulcimislia.md, a avut loc un schimb de informaţii şi de opinii.
Administrația raionului Cimişlia a exprimat recunoștință Excelenţei Sale, dlui Dereck J. Hogan, pentru discuţia fructuoasă şi productivă care a avut loc, subliniindu-se că a fost o întrevedere utilă şi o oportunitate unică pentru identificarea de noi posibilități de colaborare în viitor.
De asemenea, preşedintele raionului, Mihail Olărescu, a adus sincere mulţumiri poporului american pentru finanţarea proiectelor realizate în raionul Cimişlia, care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din această unitate teritorial-administrativă.
Ulterior, a fost efectuată o vizită la Unitatea de Pompieri și Salvatori Cimișlia, unde au fost create condiții moderne de activitate grație implementării unui proiect sprijinit financiar de către Statele Unite ale Americii.

Ion CIUMEICĂ

Related posts
CimişliaSocial

Târgul ovinelor și caprinelor se va desfășura la Cimișlia

1 Mins read
Târgul ovinelor și caprinelor se va desfășura în acest weekend, 7-8 noiembrie, la Cimișlia. Acesta va începe la ora 10:00, în ambele…
CimişliaEducație

A fost inaugurat un nou bloc al Liceului „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia

1 Mins read
Pe 27 octombrie, a avut loc inaugurarea blocului pentru clasele primare ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia. La eveniment au participat…
Administrația publicăCimişlia

Ședință cu primarii raionului Cimișlia

2 Mins read
La începutul săptămânii curente, în incinta Consiliului Raional Cimișlia s-a desfășurat o ședință de lucru cu primarii localităților din această unitate teritorial-administrativă….
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!