Performanța liceenilor cantemireni în cadrul unui proiect

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din orașul Cantemir a participat la Gala „Hai, Moldova!”, unde s-a clasat pe locul 4 din 76 de gimnazii și licee din țară în cadrul acestui proiect de voluntariat organizat de echipa „Hai, Moldova!”, privind campania de colectare a deșeurilor electronice, electrocasnice și electrotehnice.
Coordonatorii proiectului care s-au implicat cel mai activ au fost Rostislav Profir, elev în clasa XI, și Aurelia Olteanu, profesoară de istorie și educație pentru societate în această instituție (în imagine). S-au aflat alături de coordonatorii proiectului, contribuind substanțial atât la succesul obținut, cât și la protejarea mediului ambiant: Consiliul Raional Cantemir, Direcția generală învățământ Cantemir, Primăria Cantemir, Grădinița și Gimnaziul Lărguța, Gimnaziul „Ion Creangă” din satul Cania, Gimnaziul „Ivan Vazov” din Stoianovca, profesorul de istorie din Baimaclia, Alexandru Sîrbu, contabila din Stoianovca, Ana Colesnicenco ș.a., cărora le mulțumim pentru implicare și susținere. Împreună suntem o putere!
„Hai, Moldova!”, un proiect social și ecologic de anvergură, și-a propus ca, prin acțiuni de salubrizare, de colectare selectivă a deșeurilor în școli și în propriile locuințe, să promoveze un comportament responsabil și conștient față de mediu.
Nică TUDOR