Administrația publicăCimişlia

Îndemn la colaborare pentru binele populației

2 Mins read

În calitate de consilier raional şi consilier orăşenesc, vin cu un îndemn către colegii mei din Consiliul Raional Cimișlia, de a conlucra cât mai eficient și a deveni o echipă de aleşi ai poporului, pentru a apăra interesele cetățenilor și nu interesele personale, această senzaţie creându-mi-se după manifestările unora dintre ei.
Acest mesaj îl adresez tuturor consilierilor raionali, dar în mod special unui mic grup dintre ei, de 3-4 persoane, care au dorit un alt rezultat decât cel reușit și vin cu diferite acțiuni, tentative de a bloca ședințele și a crea obstacole pentru a obține rezultatul dorit, bazându-se pe așa-numita „experiență” pe care au acumulat-o un timp îndelungat, ocupând funcții publice.
Și astăzi ei încearcă să facă tot posibilul pentru a reveni în aceste funcții și nicidecum nu pot accepta că în prezent sunt alți oameni aleși în funcții.
Cu majoritatea voturilor (17 din 33 de consilieri), președinte al raionului Cimișlia a fost ales Mihai Olărescu, iar vicepreședinți – Genadie Grosu și Polina Jucovscaia, cărora le urăm succes și realizări pentru a aduce bunăstare cetățenilor noștri.
Rog să nu fie discriminate femeile din Consiliul raional, căci suntem în minoritate (9 din 33 de persoane). În conformitate cu Legea nr. 121 din 25 mai 2012, toți consilierii au drepturi egale în cadrul ședinței și nu este admisă atitudinea obraznică din partea unor consilieri, care influențează colegii, uitând că aceasta este interzis și că încalcă legea.
Deci, dragi consilieri, votați proiecte de decizii, inițiative și necesități așa cum credeți de cuviință și după o analiză pe care o faceți asupra acestor proiecte. Nu vă lăsați influențați de colegii care sunt supărați fiindcă doresc alt rezultat și vor să revină la funcții publice, dar nu reușesc.
Colegilor care au fost în funcții le mulțumim pentru tot ce au putut oferi societății. Și ar fi bine să utilizeze experiența și sprijinul cu încredere alături de noua conducere.
În rândurile noastre sunt consilieri care ani la rând au migrat dintr-un partid în altul, numai să aibă posibilitatea de a se afla în funcții… Noi nu putem înțelege această tendință și insistență a lor.
Dacă ei pledează pentru interesul poporului, nu înțeleg de ce nu pot accepta să fie membri ai comisiilor în care li s-a propus și insistă să fie neapărat în comisia de buget și finanțe? De ce?
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, felicit colegii din Consiliul raional și din Consiliul orășenesc, întreaga populație a raionului Cimișlia, și le urez tuturor sănătate, succese și la mulți ani!
Victoria CÎRLAN

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!