CahulSocial

Acoperișul la Centrul de Sănătate din Zârnești, raionul Cahul, a fost renovat

1 Mins read

Locuitorii a patru sate din raionul Cahul vor beneficia de condiţii mai bune la Centrul de Sănătate Zârneşti, în urma renovării capitale a acoperişului instituţiei medicale (în imagine), informează PROVINCIAL.

În acest scop, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat 435 de mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale.
Pentru a primi finanţare, Centrul de Sănătate Zârneşti a participat, în anul curent, la concursul de proiecte investiţionale şi s-a numărat printre câştigătorii concursului.
Lucrările de reparaţie a acoperişului au durat cinci luni şi au constat în demontarea foilor de ardezie, desfacerea planșeelor din lemn, demolarea pereților de zidărie, montarea armăturilor din oțel-beton, instalarea sistemelor de jgheaburi din tablă protejată anticoroziv etc.
Suprafața totală la sol a edificiului constituie 500 de metri pătraţi. La Centrul de Sănătate Zârnești activează un medic de familie şi cinci asistente medicale, care deservesc un număr de 5500 de cetăţeni, locuitori ai satelor Andrușul de Sus, Andrușul de Jos, Paicu și Zârnești.
Ion CIUMEICĂ

Related posts
Social

Ziua Mondială a Diabetului: împreună suntem mai buni, mai puternici

2 Mins read
Ziua Mondială a Diabetului s-a desfășurat, sâmbăta trecută, 14 noiembrie, sub sloganul „Împreună suntem mai buni, mai puternici decât fiecare dintre noi”…
Social

„În organismul uman, o singură celulă poate preveni o maladie, și invers. La fel e și cu votul”

4 Mins read
Persoanele trecute de 55 de ani au avut cea mai activă participare la primul tur al alegerilor prezidențiale, arată datele Comisiei Electorale…
Social

Prevenirea și tratarea pneumoniei

2 Mins read
Ziua mondială a pneumoniei, marcată anual la 12 noiembrie, deja de 11 ani, coincide, în acest an, cu perioada pandemiei COVID-19, fapt…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!