Cantemir

Show concursul „Miss Cantemir 2019”

2 Mins read

Show concursul Miss Cantemir, un brand raional, care este un simbol ce oferă modele de comportament, educație și inteligență, frumusețe și eleganță, activitate inedită, s-a desfășurat recent, cu suportul autorităților din raionul Cantemir și din municipiul Moinești, județul Bacău (cu care cantemirenii sunt înfrățiți de ceva ani), în incinta Casei raionale de cultură „Nicolae Sulac”.

Evenimentul, cu genericul „Frumusețea va salva omenirea”, a oferit șanse de afirmare celor nouă adolescente, care au demonstrat o adevărată poveste de feminitate, excelând prin frumusețe și inteligență, spirit și delicatețe, creativitate și talent, încât publicul a avut parte de o veritabilă sărbătoare de suflet.
Anticipând un pic, vom spune că, în finalul concursului, moderat cu iscusință de Nini Pascalini, Cristina Duplachi, Mariana Țurcanu și Ion Roșu, sub bagheta Parascoviei Rusu, specialist superior la Casa raională de cultură, președintele raionului, Anatoli Ichim, avea să menționeze: „Este și o posibilitate de a identifica, susține și promova tinerele talente, a cultiva dragostea față de frumos, de artă, cântec și dans, care, de bună seamă, vor salva omenirea!”.
Rând pe rând, concurentele, splendidele domnișoare: Adelina-Elena Baciu din mun. Moinești, România, Mihaela Dediu (satul Cania), Marina Hajder și Vica Harmaniuc (ambele din orașul Cantemir), Cătălina Chihai (s. Pleșeni), Ana-Maria Grigoriță și Ana-Maria Angheluță (ambele din s. Ciobalaccia), Andriana Beșleagă (s. Baimaclia) și Denisa Ionela Olaru, comuna Poduri, România – au oferit spectatorilor rarisime ocazii, clipe de admirație în cadrul probelor concursului – defilare, moment artistic, surprize, coregrafie și proba suporterilor, dând dovadă de har și creativitate aleasă, astfel încât membrilor juriului nu le-a venit tocmai lesne de a aprecia și desemna învingătoarea.
Oricum, ei au fost unanimi în decizia de a acorda Premiul Mare – coronița de Miss Cantemir 2019 domnișoarei Ana-Maria Angheluță, înmânat de președintele raionului, Anatoli Ichim, precum și a desemna deținătoarele celorlalte premii – Creativitate – Adelina-Elena Baciu; Modestie – Mihaela Dediu; Inteligență – Andriana Beșleagă; Eleganță – Marina Hajder; Originalitate – Vica Harmaniuc; Grație – Cătălina Chihai; Frumusețe – Ana-Maria Grigoriță și Simpatia publicului – Denisa Ionela Olaru.
Evenimentul cultural-artistic de anvergură, desfășurat cu suportul Consiliului raional, al Direcției învățământ, Serviciului cultură, primăriilor Cantemir și Cania, a unor agenți economici (din Cantemir și Moinești), persoane fizice din Cantemir, a fost condimentat cu evoluarea interpreților Albina Bagrin, Valentina Hapațiuc, Cristina Duplachi, Alina Muncilă, Andrada Barote, Patric Hanganu, a instrumentistului Tudor Roman, a ansamblului de dansuri „Pe aripile vântului” ș. a.
Ion DORU

Related posts
CantemirCultural

Etapa raională a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, Cantemir

3 Mins read
Recent, Direcția generală învățământ Cantemir, în comun cu Biblioteca publică raională, a desfășurat, on-line, etapa raională a ediției a XXX-a a Concursului…
CantemirSport

A fost inaugurat un teren de minifotbal la baștina dinastiei Epureanu

2 Mins read
La finele săptămânii trecute, în satul Cârpești, raionul Cantemir, localitatea de baștină a fraților Sergiu și Alexandru Epureanu, cu suportul Federației Moldovenești…
CantemirSocial

Nesupravegheat, focul face victime și provoacă pagube materiale

1 Mins read
Un incendiu izbucnit în satul Vișniovca, raionul Cantemir, a fost fatal pentru V.C., a. n. 1952, invalid imobilizat la pat, care locuia…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!