CimişliaSport

Spartachiada elevilor din raionul Cimișlia: s-au disputat primele trei probe

1 Mins read

Este în plină desfășurare spartachiada elevilor din raionul Cimișlia în cadrul anului de studii 2019-2020.

După cum ne-a comunicat Dumitru Beresteanu, metodist pentru sport la Direcția învățământ general din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional a găzduit recent competițiile finale la primele trei probe sportive: tenis de masă, șah și jocul de dame, la fiecare întrecere participând câte opt echipe.
Tenis de masă
Campioane ale raionului Cimișlia la fete au devenit elevele Claudia Gaidanov, Svetlana Spatari și Valeria Căinăreanu de la Gimnaziul „Tudor Strișcă” din localitatea Satul Nou. Locul doi a revenit tenismenelor de la Gimnaziul din satul Sagaidac. Pe poziția a treia a urcat reprezentativa de la Batâr.
La băieți, cea mai bine pregătită s-a dovedit reprezentativa Gimnaziului din comuna Gradiște, constituită din Ion Vivat, Marin Vivat și Ion Levițchi. Învingătorii au fost urmați de formațiile Gimnaziului „Tudor Strișcă” de la Satul Nou (locul doi) și de la Gimnaziul din satul Throițcoe (locul trei).
Șah
La această probă sportivă s-au evidențiat gazdele (în prim-planul imaginii), care au devenit campioni evoluând în următoarea componență: Alexei Arnaut, Grigore Jelihovschi și Olga Calinici. Șahiștii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” au fost urmați, în ordine consecutivă, de concurenții lor de la Gimnaziul „Tudor Strișcă” din localitatea Satul Nou și de la Gimnaziul din satul Sagaidac.
Jocul de dame
Aici, în afară de orice concurență au fost reprezentanții Gimnaziului „Tudor Strișcă” de la Satul Nou. Iată formația învingătoare: Ion Cojocaru, Ion Verdeș și Andreea Brăguță. Pe locul secund s-a situat echipa de la Liceul teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei, iar pe locul trei – sportivii de la Gimnaziul „Sergiu Coipan” din localitatea Selemet.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!