Social

În regiunea de sud ar putea fi construite două poduri peste râul Prut

1 Mins read

O prioritate a României şi a Republicii Moldova o constituie construirea unor poduri rutiere peste râul Prut. Declaraţia aparține ministrului Economiei şi Infrastructurii din țara noastră, Anatol Usatîi, și a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Ministrul a precizat că sunt mai multe opţiuni de construcţie a unor poduri care să facă legătura rutieră între România şi Republica Moldova.
„În vizor sunt podurile Leova – Bumbăta, la sud, şi Cantemir – Fălciu. Într-un caz există un pod feroviar care poate fi modificat și transformat în pod rutier, dar partea română preferă podul Leova – Bumbăta, deoarece face legătură cu reţeaua dezvoltată de transport”, a declarat Anatol Usatîi.
Ministrul Economiei şi Infrastructurii a precizat că România are deja asigurată finanţarea datorită fondurilor structurale, iar Republica Moldova va folosi bani din fondul rutier pentru finanţarea podului.
„Dacă se ocupă partea română de acest pod, având experienţa podurilor peste Dunăre, anul 2021 este un termen real de construire a podului”, a mai menționat Usatîi.
Ministrul a subliniat că a discutat despre legătura rutieră peste Prut cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniță, discuţiile urmând a fi reluate în perioada următoare.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!