SocialŞtefan Vodă

Ajutoare financiare pentru 33 de persoane social vulnerabile

1 Mins read

Pe ordinea de zi a Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate din raionul Ștefan Vodă, care a avut loc săptămâna trecută (vezi imaginea), a fost inclusă chestiunea cu privire la selectarea familiilor/persoanelor defavorizate care vor beneficia de serviciul social de suport monetar.

Ședința, transmite site-ul oficial al Consiliului Raional Ștefan Vodă, a fost prezidată de către vicepreședintele raionului pentru probleme sociale, Vladimir Baligari, care este și președintele comisiei în cauză.
În total, au fost depuse 33 de dosare din localitățile Antonești, Feștelița, Olănești, Alava, Crocmaz, Palanca, Volintiri, Cioburciu, Răscăieți, Tudora, Ștefănești, Carahasani, Purcari, Popeasca și Brezoaia.
Membrii comisiei au analizat toate dosarele depuse, luând în considerație situația beneficiarilor, vârsta lor, în ce scop vor fi folosite resursele financiare alocate. Deoarece suma distribuită, de 86.800 de lei, nu acoperea solicitările, unele sume cerute au fost micșorate.
De asemenea, membrii comisiei au solicitat ca în viitor dosarele prezentate de către asistenții sociali să fie mai ample și mai argumentate, asistenții sociali indicând dacă solicitanții au copii sau alte rude apropiate care sunt în stare să acorde ajutor persoanelor respective, întrucât Serviciul social de suport monetar este destinat celor aflați în situație foarte grea.
La ședință a fost pusă întrebarea: oare cu adevărat persoanele selectate la nivel de comunitate sunt cele mai vulnerabile din localitate?
Pentru a clarifica situația, a fost luată decizia ca membrii Comisiei raionale, împreună cu angajații Direcției generale asistență socială și protecția familiei, să întreprindă vizite la beneficiari până la desfășurarea următoarei ședințe.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!