Administrația publicăCimişlia

Proiecte de revitalizare a orașului Cimișlia

1 Mins read

Săptămâna trecută, orașul Cimișlia a fost vizitat de o delegație oficială constituită din reprezentanți ai Ministerului Fondurilor pentru Dezvoltare și Politicilor Regionale din Polonia, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din țara noastră, ai Ambasadei Poloniei la Chișinău și ai Solidarity Fund PL în Moldova.

Scopul vizitei, informează site-ul administrației publice locale din acest oraș, a fost inaugurarea terenului de joacă și de fitness în zona locativă din preajma Școlii Profesionale, precum și monitorizarea proiectului de revitalizare urbană a Cimișliei, implementat în anul 2018 de primăria din localitate, cu suportul financiar din partea Guvernului Poloniei și al organizației Polish Aid.
Primarul Sergiu Andronachi și oficialii din Polonia și din Chișinău au tăiat panglica (vezi imaginea) de la inaugurarea terenului de joacă și de fitness din zona de revitalizare de lângă Școala Profesională. De asemenea, domnia sa a prezentat terenul sportiv de minifotbal din „Scuarul Copilăriei”.
Totodată, au fost vizitate terenurile de joacă de la Grădinița „Rândunica”, un proiect mai vechi, finanțat de Ambasada Poloniei în țara noastră.
Edilul-șef a adresat mulțumiri finanțatorilor, dar și tuturor cetățenilor care au dat dovadă de receptivitate, implicare și deschidere la realizarea acestor proiecte.
La eveniment au mai fost prezenți locuitori din zona de revitalizare, consilieri orășenești, alte persoane interesate de îmbunătățirea vieții populației din orașul Cimișlia.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!