SportŞtefan Vodă

Teren de minifotbal, inaugurat la Popeasca, Ștefan Vodă

1 Mins read

Satul Popeasca din raionul Ștefan Vodă a înscris o filă importantă în istoria sa: la 6 decembrie curent, aici a fost inaugurat un teren sportiv pentru minifotbal cu gazon artificial.

La sărbătoarea organizată cu acest prilej, comunică ziarul local „Prier”, au fost invitate toate persoanele care au contribuit, prin diferite acțiuni, la împlinirea visului localnicilor, în primul rând, al tinerei generații a satului.
Ion Pădureț, primarul nou ales de Popeasca, a mulțumit, în numele locuitorilor, Consiliului Raional Ștefan Vodă, personal lui Iurie Moiseev, fostul președinte de raion, pentru susținerea financiară consistentă, de 300 de mii de lei, Federației Moldovenești de Fotbal, reprezentată de Igor Soltanici, coordonator de proiecte, care a donat gazonul artificial al stadionului, în valoare de peste 150.000 de lei.
De asemenea, primarul a dezvăluit numele agenților economici și ale persoanelor fizice care au contribuit, mulțumindu-le pentru implicare, activism civic și cumsecădenie. Astfel, au donat mijloace financiare Trofim Grosu (20.000 de lei), întreprinderile „Pădureț Alexandru” și „Marialexprim” (22.000 de lei), Axenia Pânzaru (1900 de lei pentru procurarea plaselor), consilierii locali Sergiu Nimerenco, Ion Zubco, Vladimir Cazacu (câte 1000 de lei fiecare), membrii echipei de fotbal Constantin Roșca (5000 de lei), Ion Pădureț (2000 de lei), Mihail Gheorghiță (100 de euro), moldoveni care muncesc în Franța (55 de euro). Acest suport financiar a fost necesar la acoperirea cheltuielilor, în valoare de 534.570 de lei, pentru lucrările de montare a învelișului terenului de fotbal.
În semn de recunoștință, președintele asociației părinților a înmânat sponsorilor scrisori de mulțumire.
Cu mesaje frumoase de felicitare, urări de bine și încurajare spre noi succese în elaborarea și implementarea proiectelor valoroase pentru comunitate au venit în fața publicului prezent Igor Soltanici și Iurie Moiseev, menționați mai sus, dar și vicepreședintele raionului pentru probleme sociale, Vladimir Baligari.
Pe terenul nou a avut loc un meci amical de fotbal între echipa de la Popeasca și cea din localitatea vecină Ermoclia.

Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!