CahulSocial

Aproape jumătate de miliard de lei investiții în SA „Apă–Canal Cahul”

1 Mins read

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat Planul de investiţii pentru anul 2020, prezentat de Societatea pe Acțiuni (SA) „Apă–Canal Cahul”, în valoare de 490 de milioane 918,5 mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, din valoarea totală a investițiilor planificate de titularul de licenţă, 99,54% constituie grantul oferit de Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KFW) și Uniunea Europeană.
Astfel, investițiile sunt prevăzute pentru proiectarea și construcția rețelelor publice de alimentare cu apă și de canalizare, proiectarea și construcția unei noi stații de epurare cu laborator dotat, reconstrucția stației de captare a apei, reparația stațiilor de pompare a apelor uzate, înlocuirea conductelor magistrale de apă și schimbarea branșamentelor. De asemenea, vor fi efectuate investiții în transport, mecanisme, utilaje, aparate și echipamente, precum și în clădiri şi construcții.
ANRE susține atât acțiunile autorităților publice locale, cât și eforturile depuse de către titularii de licențe, pentru dezvoltarea sistemului public de alimentare cu apă și de canalizare, care actualmente este mai mult decât necesară.
Menționăm că sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare gestionat de către SA „Apă–Canal Cahul” necesită o dezvoltare durabilă pentru asigurarea calității serviciului furnizat consumatorilor, racordarea la rețeaua publică de alimentare cu apă și de canalizare a instalațiilor interne ale consumatorilor noi, asigurarea fiabilității și continuității serviciului.
În cadrul ședinței Consiliului de administrație al ANRE, de asemenea, au fost modificate și aprobate planurile de investiții pentru anii 2019-2020 și ale altor titulari de licențe – operatori ai sistemelor publice de alimentare cu apă și de canalizare din Republica Moldova.
Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!