Administrația publicăCahul

Marcel Cenușă a fost ales în funcția de președinte al raionului Cahul

1 Mins read

În cadrul ședințe extraordinare a Consiliului Raional Cahul, care s-a desfășurat vinerea trecută, în funcția de președinte al acestei unități teritorial-administrative a fost ales Marcel Cenușă (în imagine), reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care s-a pensionat din cadrul Serviciului de Informații și Securitate al țării noastre.

La ședința din 29 noiembrie anul curent și-au anunțat prezența 34 din cei 35 de consilieri ai raionului Cahul, aleși la scrutinul local general din 20 octombrie 2019.
Cu toate că nu a fost anunțată crearea unei alianțe oficiale de guvernare dintre PSRM și Partidul Democrat din Moldova (PDM), pentru candidatura lui Marcel Cenușă au votat 20 de consilieri: 10 – de la Partidul Socialiștilor, opt – de la PDM, unul – de la Partidul „Șor” și încă unul – de la Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.
Tot atunci, cu majoritate de voturi, la propunerea noului președinte al raionului Cahul, au fost aleși trei vicepreședinți: Vladimir Calmîc și Ruslan Nedov (ambii consilieri pe lista PDM), precum și Valentina Șevcenco, din partea PSRM.
Anterior, Valentin Calmîc, precizează portalul de știri ziuadeazi.md, a deținut, pe parcursul ultimilor opt ani, funcția de vicepreședinte al raionului Cahul.
Ruslan Nedov este inginer de profesie, până acum a activat în cadrul Societății cu răspundere limitată „Cahul-Gaz”.
Valentina Șevcenco a fost, în perioada 2007-2011, secretar al Consiliului Raional Cahul.
De asemenea, au fost constituite comisiile consultative de specialitate ale Consiliului Raional Cahul, fiind aleși președinții, vicepreședinții și secretarii acestora.
Sursa citată mai informează că, în urma rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, în Consiliul Raional Cahul au intrat următoarele formațiuni politice:
Blocul Electoral ACUM „Platforma DA și PAS” – 13 mandate;
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 10 mandate;
Partidul Democrat din Moldova – 8 mandate;
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 1 mandat;
Partidul Liberal Democrat din Moldova – 1 mandat;
Partidul „Șor” – 1 mandat;
„Partidul Nostru” – 1 mandat.

Ion CIUMEICĂ

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!