Cantemir

Semănătorii de lumină de la Cantemir de un sfert de secol șlefuiesc suflete de copii

1 Mins read

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din orașul cu același nume este una din instituțiile de învățământ de prestigiu din raionul nostru. Bucură faptul că, la cei 25 de ani de activitate, inctituția se poate mândri pe bună dreptate cu succesele obținute pe parcurs.

În acest sfert de veac, colectivul profesoral al liceului și-a adus o mare contribuție în formarea personalității elevilor, îndeplinindu-și cu cinste rolul de agent al schimbării, ce promovează înțelegerea și toleranța, deschiderea spre universalism și pluralism.
Deși trăim vremuri de restriște, dascălii acestei instituții au ales să rămână alături de discipolii lor, ca un exemplu demn de urmat. Copiii se nasc cu aripi, dar profesorii îi învață să zboare. Dascălii noștri ne transmit valorile culturale create de generațiile trecute, ne veghează pașii în vastul domeniu al cunoașterii, îndrumându-ne și călăuzindu-ne, ca pe propriii copii. Succesele vorbesc de la sine: instituția a pregătit pentru viață sute de tineri din localitățile cantemirene, mulți dintre care, după absolvire, au îmbrățișat diferite profesii, devenind pedagogi, ingineri, medici, arhitecți, juriști, contabili, economiști etc.
A învăța este o artă, dar această deprindere nu vine de la sine, ci se formează pe parcursul anilor de școală, alături de oamenii care au ales să modeleze, să descopere talente și să șlefuiască sufletele copiilor.
Cu prilejul unui sfert de secol de activitate pe tărâmul modelării tinerei generații, acest jalon important în istoria tânărului oraș Cantemir, le mulțumim tuturor dascălilor pentru efort, dăruire de sine și sacrificiu. Multe împliniri, noi realizări pentru prosperarea instituției noastre, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”.
Lilia Gorgan,
elevă în clasa a XI-a a
Liceului „Dimitrie Cantemir”

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!