Cantemir

Concursul „Crizantema albă”, ediția a XI-a, a scos la iveală noi talente

1 Mins read

Cea de-a XI-a ediție a Concursului regional de muzică ușoară și dansuri contemporane „Crizantema albă”, organizat de către Consiliul Raional Cantemir, în colaborare cu Serviciul cultură și turism, desfășurat zilele trecute în incinta Casei raionale de cultură „Nicolae Sulac” din Cantemir, a demonstrat, o dată în plus, că în localitățile cantemirene avem încă mulți tineri și tinere care trebuie scoase din anonimat.

Este imperios necesar să fie identificate și selectate tinerele talente, să fie valorificat și dezvoltat tezaurul muzicii ușoare, al dansului modern și clasic, să fie promovat potențialul cultural în instituțiile educaționale.
La concurs au participat tineri interpreți din satele Baimaclia, Hănăseni, Cania, Hârtop, Porumbești, Gotești, Ciobalaccia, Victorovca, Cociulia, colectivele de dansuri ,,Pe aripile vântului” din comuna Ciobalaccia, ,,Petale colorate” și ,,Meteorit” din satul Hănăseni. Interpreții au demonstrat har și dăruire, talent și inteligență, exprimându-și reușit sublimele sentimente, dragostea față de cântecul și dansul contemporan. Programul concursului a fost moderat cu măiestrie de către Ana-Maria Angheluță și Iulian Moisei, astfel încât publicul a avut posibilitate să admire tinerii interpreți, dansatorii, care au avut o prestație de invidiat.
În final, în strictă conformitate cu condițiile concursului, juriul a apreciat obiectiv concurenții, ținând cont de calitatea interpretativă, de ținuta scenică, de aspectul estetic și vestimentația corespunzătoare. După o analiză riguroasă, juriul a adus la cunoștință publicul rezultatele concursului: pe locul III s-au situat tinerele soliste Adriana Beșleagă din Baimaclia și Valentina Hapațuc din Hârtop; pe locul II –Liliana Bagrin din Lărguța, iar locul I i-a revenit Damianei Chiriac din comuna Gotești. Printre colectivele de dansatori, cel mai bine a evoluat ansamblul de dansuri „Pe aripile vântului” (conducător artistic – Ana Talasimova din comuna Ciobalaccia), urmat de colectivele „Meteorit” și „Petale colorate”, ambele din satul Hănăseni, conducător artistic Natalia Bolocan.
Tatiana BARANOV,
specialistă principală,
Serviciul cultură și turism Cantemir

 
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!