Vasile Maxim – noul președinte al raionului Ștefan Vodă

Marți, 26 noiembrie curent, consilierii raionului Ștefan Vodă au fost convocați într-o ședința extraordinară.

După cum informează pagina oficială a acestui Consiliu raional, ședința a fost prezidată de către Nicolae Orlov, consilier pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).
Ordinea de zi a inclus șapte chestiuni organizatorice, două dintre care s-au dovedit a fi foarte importante pentru toată comunitatea de aici: este vorba de alegerea președintelui raionului și a vicepreședinților raionului Ștefan Vodă.
La funcția de președinte al raionului a fost propusă o singură candidatură – a lui Vasile Maxim (în imagine), reprezentant al PSRM, pentru care au votat 18 consilieri raionali din cei 33 aleși, membri a două fracțiuni: ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și ai Partidului Democrat din Moldova (PDM).
Reprezentanții altor trei fracțiuni formate în cadrul Consiliului Raional Ștefan Vodă – a Partidului Acțiune și Solidaritate, a Partidului Politic Platforma DA și cea a independenților – s-au abținut de la vot.
În calitate de vicepreședinți ai raionului au fost aleși: Vladimir Baligari, fracțiunea PDM, cu 21 de voturi; și Valentina Barbei, antreprenoare din satul Tudora, candidatura căreia a fost susținută de 20 de consilieri.
Și celelalte decizii au fost adoptate cu majoritatea voturilor.
Ion CIUMEICĂ