Și raionul Cantemir are un nou președinte

Convocați în ședință extraordinară, în temeiul cererii a 16 consilieri, la 21 noiembrie curent, membrii Consiliului Raional Cantemir, aleși în scrutinul din 20 octombrie 2019, au desemnat conducerea raionului.

Cu votul a 18 consilieri prezenți în sală, la propunerea consilierului Constantin Putregai, în funcția de președinte al raionului a fost ales Anatoli Ichim (foto), consilier din partea PSRM. După felicitările de rigoare, nou alesul președinte a propus consilierilor candidaturile celor trei vicepreședinți ai raionului – Andrei Ciobanu (PDM), Emil Pupăzan (PSRM) și, respectiv, Iurie Mihăescu (PSRM), care au fost susținute în unanimitate.
În cadrul aceleiași ședințe, prezidată de Dmitri Jelev, consilierii au constituit cele patru comisii consultative de specialitate, au stabilit numărul de locuri ce revin fiecărui grup de consilieri și componența nominală a comisiilor. De asemenea, ei au constituit fracțiunile, l-au reîncadrat în funcția de șef al Direcției asistență socială și protecție a familiei (DASPF) pe consilierul Sergiu Butuc, ex-vicepreședinte al raionului, iar Viorica Munteanu a revenit la funcția deținută anterior, de șef-adjunct al DASPF.
La ședință nu s-au prezentat consilierii din blocul ACUM, de la PLDM, un consilier din partea Partidului Nostru și consilierul ales din partea PL.
Nică TUDOR