Mihai Olărescu este noul președinte al raionului Cimişlia

La data de 25 noiembrie curent, Consiliul Raional Cimişlia, întrunit într-o ședință extraordinară, l-a ales în calitate de preşedinte al raionului Cimişlia pe Mihai Olărescu (în imagine), consilier pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Pentru candidatura lui Mihai Olărescu s-au pronunțat 17 consilieri, el fiind votat, evident, de toți colegii din PDM, de alți șapte consilieri din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), de cei doi reprezentanți ai Partidului „Șor” și de un consilier independent.
La propunerea președintelui raionului, în funcţiile de vicepreşedinţi ai acestei unități teritorial-administrative au fost aleși doi consilieri din partea PSRM: Ghenadie Grosu (pentru probleme economice și atragerea investițiilor) şi Polina Jucovscaia (pentru probleme sociale).
Noua conducere a raionului Cimișlia și-a exprimat speranța pentru o conlucrare cât mai eficientă cu toate fracţiunile Consiliului raional, cu toate autorităţile publice locale şi cu instituţiile subordonate în vederea atingerii obiectivelor propuse.
De asemenea, Mihai Olărescu a vorbit despre necesitatea concentrării eforturilor comune ale tuturor factorilor de decizie din raion privind asigurarea unui climat cât mai favorabil pentru toţi cetăţenii.
Ex-preşedintele raionului Cimișlia, Iovu Bivol, şi foștii vicepreşedinţi ai raionului, Vasile Melente și Gheorghe Netedu, au adresat felicitări noii conduceri şi au ținut să aducă mulţumiri tuturor funcţionarilor direcţiilor, secţiilor, serviciilor desconcentrate, aparatului preşedintelui, care dau dovadă de sârguinţă în exercitarea atribuţiilor de zi cu zi şi pentru conlucrarea eficientă pe parcursul întregului mandat, motiv prielnic de a le ura succese tuturor în activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe viitor.
Reamintim cititorilor că Mihai Olărescu a mai deținut funcția de președinte al raionului Cimișlia în perioada iulie 2015 – noiembrie 2017.

Ion CIUMEICĂ