Prima etapă a unui program de afaceri destinat tinerilor

Adelina Barbăneagră, administratoarea Incubatorului de Afaceri din orașul Ștefan Vodă, se bucură de faptul că tinerii din acest raion, dar și din cel vecin, Căușeni, continuă să genereze idei de antreprenoriat…

În jur de 30 de participanți din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni și-au testat creativitatea și abilitățile antreprenoriale în cadrul primei etape a programului „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă” – Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon.
Pe parcursul a două zile, viitorii antreprenori au încercat să-și transforme ideile în prototipuri funcționale de afaceri, totodată testându-și și abilitățile în domeniu.
La finele celor două zile de week-end productiv, fiecăruia dintre tineri i-a fost înmânat un certificat de participare la seminar.
În curând, ideile de afaceri ale viitorilor antreprenori vor fi conturate în cadrul celei de-a doua etape, care presupune un curs de formare pentru tinerii ce urmează să pășească cu siguranță în lumea afacerilor.
Aceștia, precum și alții care s-au înregistrat pentru a participa la etapa respectivă – „Formarea antreprenorială”, vor beneficia de șase zile de instruire în domeniul inițierii și gestionării unei afaceri, pentru ca, ulterior, să se folosească de oportunitatea de a aplica și în cadrul Programului de Granturi.
Reamintim că 250 de tineri antreprenori din întreaga țară vor putea primi, în cadrul programului menționat mai sus, granturi de până la 180 de mii de lei, asigurând și o contribuție personală în valoare de 20 la sută.
Ion CIUMEICĂ