CahulCultural

Actorii din Cahul au jucat pe scena Ateneului Național din Iași

1 Mins read

Artiştii Teatrului Republican Muzical–Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din municipiul Cahul au jucat marți, 12 noiembrie, la Ateneul Naţional din Iaşi, spectacolul „Insula femeilor”.

„Insula iubirii” a fost distinsă cu Premiul I la Festivalul Comediei Româneşti FESTCO 2009, piesa prezentând povestea unor pasagere de pe un vas naufragiat pentru că bărbaţii, beţi fiind, „au confundat luna cu Farul din Alexandria şi au intrat cu vaporul direct în stâncile ţărmului”, transmite ziaruldeiasi.ro, reluat de ziuadeazi.md.
„Este o comedie erotică îndrăzneaţă, dar curată. Exprimarea aluzivă se opreşte de fiecare dată la timp. Se râde mult, fără să se cadă în derizoriu. Textul e liber, fără a fi frivol. Gata cu erotismul de tip comunist. Vrem şi noi dragoste capitalistă! Din piesă transpare emoţia integrării noastre europene, inclusiv în plan sexual. Patru femei, în plină erupţie hormonală, naufragiază pe o insulă pustie. Ani la rând scrutează orizontul cu binoclul, în speranţa că va veni un vas cu ceva echipaj masculin. Dar simbolul masculin întârzie prea mult”, a explicat Valeriu Butulescu, autorul piesei.
Din distribuţie au făcut parte actorii Rodica Ciobanu, Aurica Ţurcanu, Maria Ciobănică, Viorica Leonte, Nadia Donea, Cezara Petrioglu, Alina Donea, Alina Carp, Constantin Mocanu, Toma Vartolomei.
Scenografia a fost semnată de Marcel Manole, ilustraţia muzicală a aparținut Mariei Ciobănică, iar coregrafia – Rodicăi Panaşescu.
Ion CIUMEICĂ

Related posts
CantemirCultural

Etapa raională a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, Cantemir

3 Mins read
Recent, Direcția generală învățământ Cantemir, în comun cu Biblioteca publică raională, a desfășurat, on-line, etapa raională a ediției a XXX-a a Concursului…
CahulEducație

La Cahul va fi creat Centrul EU4Innovation – un centru regional de excelență în IT

3 Mins read
La Cahul urmează a fi creat un centru regional de excelență în IT – „Startup City Cahul”. În acest sens, Ministerul Economiei…
CulturalLeova

„Melancolia dorului etern” (o antologie de Veta Ghimpu–Munteanu)

6 Mins read
Recent, la Biblioteca Publică Raională „Valeriu Matei” din Leova, a avut loc lansarea antologiei „Melancolia dorului etern” – o carte care va…
Abonează-te pentru a afla primul ultimele noutăți!