Burse pentru cei mai buni elevi din raionul Ștefan Vodă

La 29 octombrie curent, elita elevilor a fost invitată la Consiliul Raional Ștefan Vodă. Motivul a fost unul plăcut: copiilor le-au fost înmânate bursele pentru patru luni, stabilite de către conducerea acestui raion.

La eveniment, informează pagina electronică a Consiliului raional, au fost prezenți vicepreședinții raionului, Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, precum și Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație.
Raisa Burduja a menționat că în anul 2019 Consiliul Raional Ștefan Vodă a alocat 100 de mii de lei pentru susținerea elevilor performanți din această unitate teritorial-administrativă.
Comisia raională creată în acest scop a selectat 22 de bursieri care au întrunit toate cerințele stipulate în Regulament. Au fost luate în calcul nu doar reușita școlară a elevilor, dar și participarea lor la diferite activități culturale, științifice, de voluntariat, sportive la nivel de raion, de țară și la cel internațional.
„Noi suntem mândri de voi, deoarece sunteți cei mai buni din raion, ați atins performanțe frumoase în cele mai diverse sfere de activitate, aveți o poziție civică activă” – acesta a fost laitmotivul mesajelor rostite de vicepreședinții raionului.
„Punctualitatea și disciplina sunt calitățile care o să vă ajute mult în viață”, a fost sfatul lui Vasile Gherman.
„Sunt sigur că sunteți capabili să deveniți persoane de succes oriunde, dar îmi doresc mult ca să rămâneți acasă, în Moldova, care are nevoie mare de tineri deștepți și talentați”, a spus Alexandru Pavlicenco.
Viața e imprevizibilă, cine știe unde îi va duce destinul pe acești tineri deștepți și frumoși, însă în amintirile lor vor rămâne pentru totdeauna clipele de neuitat legate de școală, colegi, baștină.
Succese și noi performanțe, dragi elevi!
Ion CIUMEICĂ