Ajutor financiar de la Guvernul Japoniei pentru două instituții educaționale

Guvernul Japoniei va finanța, în cadrul Programului „Kusanone”, cu zeci de mii de dolari americani, diverse lucrări legate de repararea a cinci instituții de învățământ din Republica Moldova. La acestea se prevede, în mod special, izolarea termică a clădirilor și renovarea blocurilor sanitare, transmite agora.md.

Printre beneficiari se numără și două instituții educaționale din regiunea de Sud a țării noastre. Este vorba despre Grădinița nr. 14 din municipiul Cahul și de Grădinița nr. 5 din Comrat.
Astfel, instituția preșcolară de la Cahul va primi un grant în valoare de aproape 87 de mii de dolari americani, care vor fi utilizați pentru izolarea termică a pereților exteriori, repararea sistemului de ventilare și achiziționarea echipamentului pentru bucătărie și cantină.
Încă un proiect este destinat Grădiniței nr. 5 de la Comrat. Valoarea investițiilor pentru izolarea termică a pereților exteriori va fi de aproape 90 de mii USD.
„Kusanone” este un program de finanţare a proiectelor de granturi mici în valoare de circa 50.000-100.000 de dolari americani, fiecare dintre ele constituind asistenţă nerambursabilă oferită de către Guvernul Japoniei.
Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 11 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de 21 de proiecte de acest gen în valoare de peste 1 milion 626 de mii de dolari.
Ion CIUMEICĂ