Festivalul „Toamna de Aur” de la Căușeni

Muzică, distracţie şi mult vin. De asta au avut parte oaspeţii Festivalului „Toamna de Aur”, care s-a desfășurat la data de 12 octombrie în orașul Căușeni.

Evenimentul a adunat pe stadionul din această localitate sute de amatori de vin, inclusiv câştigătorii concursului național „Polobocul de Aur”.
La festivalul din acest an au participat 10 din cele 27 de primării din raionul Căușeni. În acelaşi timp, cuplurile care au ajuns la Nunta de Aur au primit felicitări şi cadouri. Cu plăcinta într-o mână și cu paharul în alta – așa au sărbătorit sâmbăta trecută căușenenii Ziua Vinului și Ziua agricultorului.
Timpul frumos, muzica bună și dispoziția de sărbătoare au fost la ele acasă pentru majoritatea petrecăreților care au cântat, au dansat și au dat pe gât mai multe pahare. Evenimentul a început la 10.30, când pe scena amenajată pe stadionul raional au urcat conducătorii autorităților locale. Fiecare primărie prezentă la festival a venit cu cele mai alese bucate tradiționale, vin bun și melodii populare. Unii au zdrobit struguri și au tras la teasc. Oaspeţii festivalului au început degustările încă de dimineaţă.
Evenimentul a atras multă lume. Pentru al doilea an consecutiv, au fost organizate mai multe concursuri: pentru cea mai menajată gospodărie, cel mai bun vin pregătit în condiții de casă, cel mai în vogă colectiv artistic.
Ion CIUMEICĂ