Zile ale ușilor deschise, organizate la cinci sectoare de poliție din țară

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie curent, cinci sectoare de poliție din Republica Moldova, inclusiv două din regiunea de Sud a țării (raioanele Cahul și Comrat), care sunt incluse într-un proiect-pilot, și-au deschis larg ușile pentru toți doritorii de a se familiariza cu specificul activității acestora, informează provincial.md.

Vizitatorii prezenți la evenimente au avut posibilitatea de a se convinge nemijlocit de eficiența sectoarelor de poliție prin prisma amenajărilor și dotărilor de care acestea dispun, utilității încăperilor, precum și accesibilității societății civile de a comunica cu polițiștii într-un mediu prielnic.
La activitățile cu genericul „Ziua ușilor deschise” au participat experți ai poliției din Suedia, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, membri ai consiliilor de securitate, lideri ai sectoarelor de supraveghere de vecinătate, membri ai Asociației Obștești „Bunicii Grijulii”, precum și locuitori ai raioanelor.
Cei mai entuziasmați s-au arătat a fi copiii, care au avut ocazia să exploreze întregul arsenal polițienesc (arme, automobile de serviciu, truse criminalistice), să poarte discuții utile și interesante cu angajații Poliției și să vizioneze filmulețe educative sau să participe la jocuri.
Scopul urmărit în cadrul desfășurării zilelor ușilor deschise l-a constituit sporirea transparenţei activităţii poliţiei, precum și consolidarea parteneriatului şi a dialogului cu societatea civilă.
Ion CIUMEICĂ