15 fermieri și apicultori din raionul Cahul vor înființa două cooperative de producție

În perioada 7-16 octombrie curent, 15 fermieri și albinari din raionul Cahul beneficiază de instruire și asistență tehnică pentru crearea a două cooperative de producție în această regiune.

Activitățile, se menționează într-un comunicat de presă, sunt susținute de trei experți practicieni din Italia, fiind organizate în cadrul implementării proiectului „Promovarea ocupării tinerilor” al Organizației Internaționale a Muncii (OIM).
Prin intermediul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din Cahul, proiectul OIM intenționează să faciliteze înființarea a două cooperative: una – a producătorilor de brânzeturi și alta – a producătorilor de miere.
Timp de zece zile, experții străini lucrează cot la cot cu fermierii locali pentru a-i ghida în procesul de formare a cooperativelor, bazându-se pe experiența italiană, dar ținând cont de realitățile social-economice din Republica Moldova și de specificul produselor din zona de Sud a țării noastre.
Participanții la seminar fac cunoștință cu un curs de instruire teoretică, dar și au parte de asistență tehnică și practică pentru evaluarea calității mierii produse, precum și de consultanță cu privire la achiziționarea utilajului pentru omogenizarea mierii și a echipamentelor necesare înzestrării unui laborator specializat de testare a laptelui, dar și de ambalare a brânzei.
Ion CIUMEICĂ