Ludmila Sfârloagă – al cincilea cetățean de onoare al raionului Cimișlia

Vicepreședinta Consiliului Județean Prahova din România, Ludmila Sfârloagă, a devenit a cincea persoană căreia i s-au înmânat însemnele de „Cetățean de onoare al raionului Cimișlia” și prima femeie care a obținut titlul respectiv.

Acest fapt a fost confirmat în cadrul unei ceremonii festive, desfășurate, vinerea precedentă, în sala de protocol a Consiliului Raional Cimișlia, la care au participat conducători ai administrației raionului, consilieri raionali, angajați ai aparatului președintelui de raion, slujitori ai cultelor.
Președintele raionului, Iovu Bivol, a menționat, în discursul său, că Ludmilei Sfârloagă i s-a conferit titlul onorific în cauză pentru merite deosebite la dezvoltarea social-economică a acestei unități teritorial-administrative.
Trebuie de spus că roadele colaborării frățești dintre raionul Cimișlia și județul Prahova se resimt de aproape 20 de ani, aceasta soldându-se cu rezultate evidente. Vom specifica aici principalele dintre ele:
– construirea în comun a complexului „Scara Prahovei”;
– reparația capitală a unei clădiri de la Muzeul raional de istorie, etnografie și artă;
– inaugurarea busturilor lui Mihai Viteazul, Mihai Eminescu, Burebista, Alexandru Ioan Cuza, Constantin Stere și în memoria eroilor neamului;
– crearea filialei de carte românească a Bibliotecii județene „Nicolae Iorga” din Ploiești;
– înfrățirea a nouă localități din raionul Cimișlia cu un municipiu, două orașe și șapte comune din județul Prahova.
Iovu Bivol și-a exprimat speranța că această cooperare rodnică va avea neapărat continuare și, în aplauzele celor prezenți, a înmânat Ludmilei Sfârloagă o diplomă prin care se confirmă conferirea titlului „Cetățean de onoare al raionului Cimișlia”, o eșarfă tricoloră cu inscripția respectivă și un buchet de flori.
„Mulțumesc pentru onoarea acordată, a declarat vicepreședinta Consiliului Județean Prahova. Sigur că vom continua această colaborare, chiar dacă județul nostru este înfrățit deja cu șapte raioane din Republica Moldova. Vom analiza cu ce putem să vă ajutăm noi, dar și prin intermediul Euroregiunii Siret–Prut–Nistru, în care deținem postul de conducere al acestei structuri. Căci Prahova iubește Basarabia!”.
Ludmila Sfârloagă a oferit în dar un set de cărți filialei din orașul Cimișlia a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” din municipiul Ploiești.
Un mesaj de felicitare a adresat omagiatei, dar și tuturor celor prezenți la eveniment, preasfințitul Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române. „Recunoștința este o floare rară și ea trebuie cultivată cât mai des”, a opinat înalta față bisericească, citându-l în acest sens pe Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

Ion CIUMEICA