Memorialul „Cornel Roșca” la jocul de dame

Tradiționalul turneu la jocul de dame în memoria pedagogului Cornel Roșca, un mare amator al acestei probe sportive din orașul Cimișlia, a întrunit, în cadrul celei de-a opta ediții, concurenți nu numai din această localitate, ci și din alte sate ale raionului, cum ar fi Bogdanovca Veche, Javgur, Zloți.

Singurul participant care nu a suferit nici o înfrângere s-a dovedit a fi Victor Strîmbanu din comuna Javgur: trecându-și la activ șapte victorii și înregistrând o egalitate, acesta a totalizat șapte puncte și jumătate din opt posibile și a devenit învingător al competiției. Deținătorul locului întâi a obținut un premiu bănesc de 500 de lei și diploma de gradul respectiv.
Poziția a doua în clasamentul final a fost ocupată de veteranul muncii, Serafim Popușoi, din orașul Cimișlia, care a rămas în urma liderului cu un singur punct. El a primit 400 de lei și o diplomă.
Premiul trei în valoare de 300 de lei și diploma corespunzătoare i-au fost înmânate unui alt pensionar din aceeași localitate, Eremei Lavric, care a totalizat șase puncte.

Ion CIUMEICĂ