Un festival fotbalistic pentru copii

În perioada 3-6 septembrie curent, pe stadionul din orașul Ștefan Vodă, s-a desfășurat Festivalul fotbalistic „Open Fun Fotbal School – Școală, Sport, Poliție”.

La manifestare au participat 200 de copii, dintre care 75 la sută au fost fetițe (copiii din grădinițele orășenești nr. 2 și nr. 3, precum și elevii claselor a doua din gimnaziile Răscăieți și Cioburciu, de la școala primară din centrul raional).
Pe parcursul celor patru zile pline de emoții pozitive, alături de copii s-au aflat antrenorii de fotbal în frunte cu Grigore Vorfolomei, directorul Școlii sportive raionale, angajații Inspectoratului de Poliție din raionul Ştefan Vodă, ai Direcției regionale Est a Inspectoratului general al Politiei de Frontieră și ai Serviciului Situații Excepționale din localitate.
Astfel, sărbătoarea fotbalistică a avut în agenda evenimente interesante, distracții, însoțite și de informații utile.
Ar mai trebui de spus că Festivalul fotbalistic de la Ștefan Vodă a fost organizat în cadrul proiectului Open Fun Football School – Scoală, Sport, Politie, implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca și Federația Moldovenească de Fotbal, fiind susţinut de către Guvernul Suediei.
Deoarece printre scopurile proiectului se numără și acordarea asistenţei metodice şi material-tehnice, echipelor de fotbal formate, participanților le-au fost donate echipamente sportive în valoare de 60 de mii de lei, iar Consiliul Raional Ștefan Vodă a alocat circa șapte mii de lei pentru buna desfășurare a acestui important eveniment sportiv-educativ.
Ion CIUMEICĂ