Polițiștii de la Ștefan Vodă, printre cei mai puternici

Astăzi, la Clubul Sportiv Central „Dinamo” din capitala Republicii Moldova se desfășoară finala competițiilor la minifotbal din cadrul Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne. Printre echipele care participă în etapa decisivă a acestor întreceri se numără și reprezentativa Inspectoratului de Poliție din raionul Ștefan Vodă, care a câștigat duelurile fotbalistice din zona nr. 5, acestea având loc, vinerea precedentă, pe două terenuri ale Complexului sportiv din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia.

Deschiderea oficială a competițiilor de la Gura Galbenei a început prin mesaje de felicitare adresate celor care practică sportul rege (chiar dacă pe terenuri de dimensiuni mici) de către Oleg Doni, șeful Inspectoratului de poliție din raionul Cimișlia, Victor Stână, primarul localității-gazdă, Veaceslav Mihai, reprezentantul Clubului Sportiv Central „Dinamo”. În sunetele Imnului de Stat al țării noastre, căpitanii echipelor au arborat Tricolorul.
În zona respectivă au fost incluse opt echipe din regiunile de sud și de est ale Republicii Moldova și toate s-au deplasat la Gura Galbenei, fiind împărțite, în urma tragerii la sorți, în două grupe, câte patru loturi în fiecare.
În grupa A, meciurile s-au disputat pe terenul de joc cu gazon sintetic aflat în aer liber. Aici, în afară de orice concurență, s-au dovedit a fi fotbaliștii de la Inspectoratul de Poliție din raionul Ștefan Vodă, care au învins, relativ ușor, în primele trei meciuri disputate, marcând 13 goluri și încasând în poarta proprie numai trei. Aceștia au obținut dreptul de a evolua în finala mare.
Tot din această grupă, dar în finala mică, s-a calificat selecționata raionului Cimișlia, care a acumulat patru puncte după câștigarea unui meci și înregistrarea unei egalități.
O situație extrem de complicată s-a creat în grupa B, unde, după disputarea tuturor partidelor (acestea au fost jucate în interiorul Complexului sportiv), trei formații au acumulat câte șase puncte. A fost nevoie ca, în conformitate cu Regulamentul competițiilor, să se țină cont de alte două criterii – rezultatele directe între aceste reprezentative și golaverajul fiecăreia.
Astfel, s-a constatat că primul loc a revenit echipei de la Inspectoratul de Poliție din raionul Căușeni, care a ajuns în finala mare.
Locul doi și posibilitatea de a juca în finala mică le-a revenit sportivilor de la Direcția regională est a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
Mai întâi s-a desfășurat finala mică, în care s-au întâlnit formația grănicerilor de la Ștefan Vodă și cea a polițiștilor de la Cimișlia. Prima echipă s-a dovedit a fi mai puternică și s-a impus cu scorul de 3:1, asigurându-și astfel locul trei în clasament.
Așteptată cu mare nerăbdare de către amatorii de fotbal, finala mare dintre reprezentativele inspectoratelor de poliție din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni a dezamăgit într-o anumită măsură. Aceasta din cauza că echipa căușeneană a depus mari eforturi în meciurile din cadrul grupei, a obosit și nu a fost în stare să opună, practic, nici o rezistență.
Despre aceasta vorbește elocvent și rezultatul înregistrat de către arbitrii Victor Stână de la Gura Galbenei, raionul Cimișlia, și Dumitru Cerbadji din orașul Basarabeasca la sfârșitul meciului decisiv – 10:1 în favoarea fotbaliștilor de la Ștefan Vodă.
Învingătorii au ocupat, evident, locul întâi și au obținut dreptul de a evolua, vineri, 13 septembrie curent, în faza finală a întrecerilor la minifotbal din cadrul programului competițional al Spartachiadei sportive organizată și în acest an de către Ministerul Afacerilor Interne din țara noastră.
Premianții întrecerilor au beneficiat de distincții. La fel ca și cei mai buni jucători: portarul Alexandru Balan de la Direcția regională a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră; fundașul Igor Crăciun de la Inspectoratul de Poliție din municipiul Bender și atacantul Andrei Pavlov de la Inspectoratul de Poliție din raionul Ștefan Vodă.

Ion CIUMEICĂ