Inaugurarea, în zona de Sud, a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare

La Cahul, a fost lansat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) Sud.

La ceremonia solemnă au participat vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, Raed Arafat, secretar de stat în MAI al României, responsabil de domeniul în cauză, dar și alți reprezentanți ai autorităților din România și din țara noastă, se menționează într-un comunicat de presă.
Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a spus că SMURD Sud va deservi trei raioane din această regiune a Republicii Moldova: Cahul, Cantemir și Taraclia.După lansarea evenimentului, oficialii au vizitat Unitatea de Primire Urgentă din cadrul Spitalului municipiului Cahul, dar și Dispeceratul Integrat pentru Situații Excepționale din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Cahul.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la lansarea SMURD-ului în Republica Moldova au fost efectuate peste 13000 de intervenții terestre pe teritoriul țării noastre și 57 de intervenții aero-medicale.
Mai precizăm că, la ora actuală, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare acordă asistență calificată în două zone ale Republicii Moldova: în cea de Nord și în cea de Sud.
Ion CIUMEICĂ