Alegeri locale: primele două partide au prezentat candidații pentru Consiliul Raional Cahul

Luni, 2 septembrie curent, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Raionale (CECER) nr. 7 Cahul a recepționat două pachete de documente de la partidele politice pentru a înregistra candidații acestora la funcțiile de consilieri raionali.

După cum informează ziuadeazi.md, primii au depus actele cei de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), ei fiind urmați de reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).
În aceeași zi, la ora 17:00, CECER nr. 7 Cahul a organizat procedura de tragere la sorți pentru stabilirea numărului în buletinul de vot pentru aceste două formațiuni.
Astfel, Evgheni Osadcenco de la PSRM și Sergiu Drangoi de la PDM au tras la sorți numărul cu care vor figura aceste partide în buletinul de vot pentru alegerea, la 20 octombrie 2019, a Consiliului Raional Cahul.
Rezultatele tragerii la sorți au fost următoarele:
PSRM – nr. 1 în buletinul de vot;
PDM – nr. 2 în buletinul de vot.
Sursa citată a mai precizat că, potrivit lui Evgheni Osadcenco, lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a fost depusă în ordine alfabetică, aceasta urmând a fi modificată înainte de alegeri.
„Eu sunt cap de listă, în rest, lista este în ordine alfabetică. Lista va fi modificată la final, în funcție de implicarea fiecărui candidat în alegeri”, a comunicat Osadcenco.
Ziuadeazi.md mai subliniază că Evgheni Osadcenco a candidat din partea PSRM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția electorală uninominală nr. 43 Cahul, clasându-se pe locul doi, după actualul deputat, Ion Groza, fostul președinte al raionului Cahul.
Lista completă a candidaților pentru funcțiile de consilieri raionali din partea PDM va fi publicată după înregistrarea oficială a acesteia. Ce se cunoaște până acum sunt numele primelor cinci persoane din această listă:
1. Elena Bacalu, parlamentară.
2. Sergiu Drangoi, vicepreședinte al raionului Cahul.
3. Vladimir Calmîc, vicepreședinte al raionului Cahul.
4. Andrian Galaju, șef al Centrului Multifuncțional Cahul al Agenției de Servicii Publice.
5. Elena Daud, șefă a Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova.
Precizăm că Elena Daud, pentru moment, face parte din componența Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Raionale nr. 7 Cahul și, astfel, ea urmează să-și depună demisia.
CECER nr. 7 Cahul va recepționa actele candidaților la funcțiile de consilieri raionali conform programului anunțat anterior, adică până la data de 19 septembrie curent.
Doritorii de a candida independenți la funcția de consilier raional urmează să solicite de la CECER nr. 7 Cahul listele de subscripție.
Ion CIUMEICĂ