Bun venit, anul de studii 2019-2020!

Foarte repede a zburat vacanța mare pe aripile libertății, veseliei și bunei dispoziții. Primul sunet de clopoțel din anul de studii 2019-2020 a adunat toți elevii din raionul Ștefan Vodă la careurile solemne desfășurate cu acest prilej.

Potrivit paginii electronice oficiale a Consiliului Raional Ștefan Vodă, careul elevilor de la Liceul Teoretic ce poartă numele marelui domnitor al Țării Moldovei a avut loc în preajma Casei de cultură din centrul raional, deoarece lucrările de reconstrucție capitală a edificiului acestei instituții de învățământ mai continuă.
În mod tradițional, la careu au fost prezenți și oaspeți de onoare: Vasile Gherman, vicepreședinte al raionului, Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație, Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă, părintele Vadim, parohul Bisericii ortodoxe „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, care au venit cu felicitări și urări frumoase pentru elevi, pedagogi și părinți.
Vasile Gherman, spre exemplu, a menționat că Liceul „Ștefan Vodă” a atins o performanță semnificativă, plasându-se pe locul 50 în republică după rezultatele examenelor de bacalaureat. De menționat că în țară există în total 289 de licee. Astfel, colectivul didactic este puternic, elevii sunt capabili de performanțe, iar în scurt timp instituția în cauză va dispune și de o bază materială de invidiat.
Vicepreședintele raionului, Vasile Gherman, și Raisa Burduja au îndeplinit o misiune plăcută, înmânând elevilor certificate care confirmă că ei sunt bursieri ai Consiliului raional. Cei mai mulți bursieri sunt elevi de la Liceul „Ștefan Vodă”.
Cu multă căldură au fost primiți în sânul colectivului de aici absolvenții școlii primare. Alina Delev, care a interpretat un cântec dedicat dascălilor și școlii, a dat asigurări că și noii învățăcei sunt talentați și vor face față tuturor cerințelor.
Întru consemnarea sărbătorilor naționale – Ziua Independenții Republicii Moldova și Limba noastră cea română, liceana Felicia Bulai a făcut, prin cântec, o declarație de dragoste față de țară și neam.
Elevii Liceului Teoretic „Ștefan Vodă” au fost binecuvântați de preotul Vadim și au rostit împreună rugăciunea „Tatăl Nostru”.
Cinstea de a vesti începutul anului an școlar prin sunetul primului clopoțel au avut-o Diana Ghieș și Pavel Ștefan, pe care îi vedeți în imagine.
Bun venit, anul de studii 2019-2020!

Ion CIUMEICĂ