Ajutoare financiare acordate persoanelor defavorizate din raionul Ștefan Vodă

La 5 august curent, a avut loc ședința Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate din raionul Ștefan Vodă (vezi imaginea).

După cum comunică pagina electronica oficială a Consiliului raional de aici, a fost examinată chestiunea cu privire la selectarea familiilor/persoanelor defavorizate pentru a beneficia de serviciul social de suport monetar.
S-a anunțat că în total au fost depuse 45 de dosare din 19 primării ale raionului. Solicitările au fost înaintate spre examinare Comisiei raionale după ce au fost discutate la nivel local de către comisiile multifuncționale.
S-a decis să fie alocate 115,1 mii de lei pentru procurarea lemnelor de foc, a cărbunilor, pentru reparația sau reconstrucția sobelor, a acoperișurilor caselor sau încăperilor de locuit care se află în stare deplorabilă, printre beneficiari fiind persoanele cu dizabilități severe și accentuate, oamenii în etate singuratici, pensionari în situație grea de viață.
Două dosare vor fi examinate adăugător de către membrii Comisiei raionale pentru a lua decizii corecte.
Pentru Serviciul social de suport monetar în anul curent, raionului Ștefan Vodă i-au fost alocate 260,4 mii de lei, dintre care deja au fost distribuite 136,1 mii de lei.
La ședință s-a mai subliniat încă o dată că mijloacele financiare alocate nu pot fi folosite în alte scopuri decât cele menționate în dosarele soluționate pozitiv.
Totodată, membrii Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate au adresat următorul apel locuitorilor din raionul Ștefan Vodă: „Dacă știți persoane sau familii în situație de risc major, informați despre ele asistenții sociali, autoritățile publice locale pentru ca acestea să beneficieze de ajutor financiar”.
Ion CIUMEICĂ