Încheierea sezonului estival la Tabăra pentru copii „Izvoraș”

În cadrul unei ceremonii festive care a avut loc la începutul săptămânii curente la Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraș” din apropierea satului Zloți, raionul Cimișlia, a fost închis sezonul estival din această vară.

„Ne pare rău să facem acest lucru atât de devreme, a declarat pentru „Gazeta de Sud” Mihai Popescu, șeful Direcției învățământ general din cadrul Consiliului Raional Cimișlia. Inițial, am planificat să organizăm aici cinci sejururi de odihnă a câte 10 zile, în care să se odihnească câte 120 de elevi. Am desfășurat până acum patru sejururi, dar, din păcate, banii prevăzuți s-au epuizat și suntem nevoiți să ne mulțumim cu aceasta”.
A fost o seară de neuitat pentru cei peste 100 de copii care și-au luat adio de la acest colțișor de rai de la marginea Rezervației naturale „Codrii Moldovei”.
Fiecare din cele trei detașamente – „Olimpicii”, „Gucci Gand” și „Smart Kids” – au prezentat diverse scenete, dansuri și cântece în limbile română, engleză, italiană, rusă și altele, artiștii amatori fiind susținuți în mod solidar de colegi.
La finalul manifestării, adolescenților li s-au adresat Lilia Mărfescu, directoarea Taberei de odihnă pentru copii „Izvoraș”, și Mihai Popescu, șeful Direcției de învățământ general Cimișlia.
Au fost aduse mulțumiri conducerii raionului și Consiliului Județean Vaslui din România, care au alocat mijloace financiare pentru modernizarea în continuare a acestui obiectiv extrem de important în cadrul desfășurării procesului instructiv-educativ în rândurile generației tinere.
Unui grup mare de elevi activi și educatorilor le-au fost înmânate diplome din partea conducerii instituției.
Seara s-a încheiat cu un mare foc de tabără.
Ion CIUMEICĂ