La Ceadâr-Lunga vor fi construite o serie de obiective de menire social-economică

În municipiul Ceadâr-Lunga vor fi construite o serie de obiective de menire social-economică, informează provincial.md.
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de marți, 30 iulie 2019, modificări la Legea privind scutirea acestui Consiliu local de compensarea pierderilor cauzate de excluderea din circuitul agricol a unui teren atribuit pentru construcția unui complex sportiv.
Potrivit autorităților, în prezent, un potențial investitor intenționează să construiască o fabrică de textile și o grădiniță. Autoritățile regionale și locale caută oportunități pentru construcția pe terenul respectiv și a altor obiective de menire social-economică.
În 2013, aici a fost planificată construcția unui complex sportiv, în cadrul asistenței umanitare și a acordurilor cu Republica Azerbaidjan, fiind atribuit un teren de 10 hectare. Între timp, au fost revizuite planurile. În prezent, cu sprijinul Republicii Azerbaidjan, are loc construirea Școlii de Arte, care va fi finalizată în anul curent. Totodată, o parte din terenul atribuit pentru construcție este pustiu, iar autoritățile locale sunt în căutarea investitorilor pentru a-l utiliza eficient.
Potrivit autorului, aprobarea proiectului va permite Consiliului Municipal Ceadâr-Lunga să construiască pe respectivul teren atât un complex sportiv, cât și alte obiective de menire social-economică, fapt ce va contribui la dezvoltarea localității și la consolidarea potențialului său socioeconomic.
Ion CIUMEICĂ